AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Eczacısı Mustafa Açıkgöz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı...

AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Eczacısı Mustafa Açıkgöz mesajında; "Canları pahasına vatanlarını savunan şehitlerimizin bugün de milletimize ilham kaynağı olduğunu ve ülkeye güç verdiğini söyledi..."

Bugünkü güçlü, huzurlu ve refah bir vatana sahip olmanın bedelini Çanakkale’de canlarını veren şehitlerin ödediğinin altını çizen Açıkgöz; “Çanakkale Zaferi, milletimizin şartlar ne olursa olsun ülkesi ve vatanı için nasıl bir mücadele ortaya koyabileceğini göstermiştir. Çanakkale Zaferi, milletimizin gücünün en büyük delili ve en şanlı nişanesidir” ifadelerini kullandı.

Çanakkale’de vatanını savunmak için canlarını veren şehitlerin milletimizin en büyük ilham kaynağı olduğunu belirten Aday adayı Mustafa Açıkgöz; “Vatanımızın her köşesine ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ yazdık çünkü Çanakkale Zaferi, bu topraklarda yaşayan insanların atalarının, dedelerinin kanları ile kazanıldı. Vatanın her bir köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve 'Çanakkale Geçilmez' diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası, bugün de millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Destan yazan o kahramanlarımızı bir kere daha rahmetle, şükranla anıyorum” dedi.





AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Eczacısı Mustafa Açıkgöz sözlerini şöyle sürdürdü:

 100 yıl sonra Çanakkale bir iç hesaplaşmadır.

“Biz kimiz?” sorusunu sormaktır.

Ümmetin darmadağınıklığını görmektir Çanakkale.

Çanakkale, 100 yıl sonra bile ümmetin Gazze’de, Şam’da, Bağdat’ta, Kahire’de, Bosna’da, Doğu Türkistan’da boğazlandığını yüreklerde hissetmektir.

Çanakkale’den sonra İslam vatanlarında daha kaç siper kazdığımızın, daha kaç şehid verdiğimizin ve Çanakkale savunmasının bitip bitmediğinin, farkında olmaktır.

Bir ruh nakli yaşamalıyız.

İçimizde Çanakkale ruhunu arama zamanıdır Çanakkale zamanları.

İnsan bir ruhla diri olur.

İçimizde hangi ruh dolaşıyorsa onun diriliğini yaşarız.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.yıldönümünde, Ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan, Kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz.”