AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, başkanlık sistemine mutlaka geçilmesi gerektiğini ve partinin 2023 hedefine Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ulaşması gerektiğini söyledi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Nevşehir'de geniş bir kesim tarafından tanınan ve sevilen bir isim.

Aday listesinden başkanlık sistemine, il yönetiminden hedeflenen oy oranlarına kadar birçok konuda www.fibhaber.com a çarpıcı açıklamalarda bulunan Açıkgöz, sorularımızı içtenlikle cevapladı.

 

AK Parti’nin aday listesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Liste iyi veya kötü diye bir yorumda bulunamam. Çünkü bizim davamız kişileri tartışacak kadar küçük değil. Listedeki sıralamanın ve isimlerin hiçbir önemi yok. Hepimiz davamızın emrindeyiz.

 

AK Parti’nin bu dönem vekil sayısı kaç olur?

Nevşehir halkımızın teveccühleriyle Yine 3-0 ı kazanarak Ankara ya göndereceğiz. Buna inanarak söylüyorum. Gittiğimiz gezdiğimiz görüştüğümüz vatandaşlarımız AK Parti ye olan büyük sevgisi ile 2011 Genel seçimlerinde de daha fazla oy alarak Allah'ın izniyle 3 kesin böyle düşünüyorum.

 

7 Haziran seçimlerinde seçmen Erdoğan’a değil, Davutoğlu’na oy verecek. Lider değişikliği partinin oy oranını ne yönde etkiler?

Bunu kestirmek çok kolay değil ama ben şunu gördüm ki 12 yıldır artık AK Parti kültürü oluştu.Başbakanımız Sayın Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu da çok samimi bir insan. Çevremde duyduğum gördüğüm kadarıyla da kendisinin samimiyetine inanıyor vatandaşımız. Tabi Recep Tayip Erdoğan gibi liderler yüz senede bir yetişir. Herkesin böyle bir lideri olamaz. Halkımız Gerek Cumhurbaşkanımızı gerekse Başbakanımızı çok seviyor. Bunun için seçimlerde farklı bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum.

 

Başkanlık sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu partinin şu andaki hareketi başkanlık sistemine geçmek. Bu ülkeyi uçurmamız için başkanlık sistemine mutlaka geçmemiz lazım ve geçeceğimize canı gönülden inanıyorum. Bu ülkenin kaderinin değişmesi için bir 10 sene daha Recep Tayip Erdoğan başkan olmalı. 2023’e mutlaka Erdoğan ile birlikte girmeliyiz. Böyle bir lideri yakalamış olan bir ülke bunu kaçırmamalı. Çünkü liderlik kolay bir şey değil. Kolay kolay oluşmuyor. Her türlü oynanan oyunlara rağmen Bu seçimlerde HDP’nin barajı aşamayacağını düşünüyorum. Bu yüzden başkanlık sistemine çok rahat geçeceğimize inanıyorum.

 

Nevşehir'de AK Parti’ye verilen oy oranı ne olur sizce?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerde AK Parti yüzde 65 oy aldı. Bu teşkilat yüzde 65’i alırsa ‘başarılıyım’ demeli. Çünkü Erdoğan’a verilen her oy, AK Parti’ye de verilir. Ben buna inanıyorum. Teşkilatta buna kilitlenmiş durumda.

 

Yani oy oranı düşmez…

Muhalefet partilerinin seçmenleri bile kendi partileri iktidara geldiklerinde AK Parti’nin yaptığı hizmetleri yapabileceğine inanmıyor, bu çok önemli. Demek ki bize karşı çıkanlar da, eleştirenler de buna inanmış. Bundan daha iyisini kimse yapamaz diyorsa vatandaş, demek ki ülkemizi iyi yönetmişiz ve onlara da göstermişiz.

 

Diğer partilerin vekil sayısı kaç olur?

Ben 3 milletvekilinide meclise göndereceğimize inanıyorum. Buna göre AK Parti Nevşehir'den 3 vekil çıkartır diye düşünüyorum. Diğer partiler ise oy oranlarında bir değişiklik olmaz.

 

Son olarak vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Her zaman AK Parti’mize sahip çıkan seçmenimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Nevşehirimizde partimize davamıza sahip çıktıkları için tüm vatandaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Bu ağacın büyümesi gerçekten beni çok mutlu ediyor. Partimize bu seçimlerde de yine destek vermelerini istiyoruz. Çünkü her seçim olduğu gibi bu seçimlerde bizim için çok önemli. Hep beraber yeniden partimizi destekleyerek başkanlık sistemine geçelim ve Türkiye’yi uçuralım diyorum.