TBMM  Divan Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Acıgöl Tepeköy' de Nevşehir Özel Islah Organize Sanayii atıklarının çevreye verdiği etkilerini yerinde inceledi.

Milletvekili Mustafa Açıkgöz, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında;" - Nevşehir Özel Islah organize sanayi bölgesinde arıtılmadan akıtılan sanayi atıkları çevreyi kirletiyor. Bu durumda İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden bu duruma çözüm üretmek için ilk olarak bu bölgede incelemelerde bulunduk" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Musatafa Açıkgöz Acıgöl İlçesine bağlı olan Tepeköy köyünde Nevşehir özel organize sanayi atıklarının çevreye verdiği zararları yerinde iceledi.

Tepeköy Muhtarı Kerim Kartalmış yapmış oldugu açıklamada Bogazköy özel organize sanayi kurulduğu günden beri atık suları sürekli köyümüze akmakta ve suya girip çıkan kaplumbağa dahi ölüyor endişemiz çocuklarımıza birşey olması ve bu konuda defalarca valiliğe bakanlığa dilekçe verdik ama hala bir çözüm üretilmedi dedi.
Milletvekili Açıkgöz ise yaptığı açıklamada Nevşehir Bogazköy Özel Organize Sanayiinde arıtılmadan akıtılan sanayi atıkları çevreyi kirletiyor bu durumda insan ve çevre sağlıgını tehdit eden bu duruma çözüm üretmek için ilk olarak bu bölgede inlemede bulunduk dedi.

Gerek bölgede yaptığı incelemede gerekse Tepeköy muhtarı KerimKartılmışın anlattıkları ve vatandaşların anlattıklarından sık sık not tutan Açıkgöz Özel organize sanayinin çevreye verdiği toprak ve sağlık kirliliğinin önlenmesi amacıyla gereken tedbirler için çalışma başlatılacagını belirterek bu konuda çözüm üretmek için Ankara’da gerekli girişimlere başlanacağını ifade etti.

Gerek bölgede yaptığı İncelemelerinde gerekse 
Tepe köyü muhtarı Kerim Kartalmış ve vatandaşların anlattıkları sonrası sık sık not tutan Milletvekili Açıkgöz, Nevşehir Özel Islah OSB'si nin çevreye verdiği Toprak kirliliğinin önlenmesi amacıyla alınması gereken tedbirler için çalışma başlatılacağını belirterek bu konuda çözüm üretmek için Ankara'da gerekli girişimlere başlanacağını ifade etti.

Açıkgöz hala hazırda Nevşehir Özel Islah Organize Sanayi Atık Su Kanal Yapım Çalışması'nın devam ettiğini belirterek, 
Nevşehir Özel Islah Organize sanayi bölgesi Kanalizasyon atık su arıtmasından çıkan suyun yuva köyündeki dereye aktarılması (terfi) yapılıyor. Aktarma hattı boyu 6500 m boru çapı 280mm’dir. Şu ana kadar 5200 m’lik boru döşemesi tamamlanmıştır. Çalışmalar 2 Adet Ekskavatör ve tesisat ustalarıyla kesintisiz devam etmektedir. Atık Su Kanal Yapım Çalışması tamamlandığında burası sağlıklı bir kanal sistemine kavuşacak” dedi.  

Ziyaret ve incelemeler sonrası Tepe köyü muhtarı Kerim Kartalmış ve vatandaşlar TBMM  Divan Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'e teşekkür ettiler.