Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri bazı bakanlar ile parti üst yöneticilerinin  katılımıyla  gerçekleştirilen Malatya 7. Olağan İl Kongresi’ne katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında;  "Allah’ın izni ve milletimizin desteğiyle, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki bu kutlu yürüyüşümüzü ne yaparlarsa yapsınlar durduramayacaklar." dedi.

Büyükşehir Belediyesi yanındaki miting alanında gerçekleştirilen kongreye ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Zulmün ateşi sönene, zalimin gücü bitene kadar durmayacağız. Her şey Güçlü Türkiye için #inandığınyoldayürü...

Kayısı kenti, güzel  #Malatya'mızda AK şölenimizi, AK kongremizi coşkuyla gerçekleştirdik. Malatya'mıza, AK Teşkilatlarımıza, milletimize hayırlı olsun" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ise yaptığı açıklamada; "Sayın Genel Başkanımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Malatya Kongremiz teşkilatımıza hayırlı olsun. İl Başkanımız İhsan Koca ve yeni ekibimizi tebrik ediyor, hayırlı çalışmalar diliyorum." dedi.