Ankara - Niğde Otoyolu’nun 1. ve 3. kesimleri (178 km), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Nevşehir'e İki Bağlantı yolu bulunan Ankara-Niğde Otoyolu'nun açılışına AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz'de katıldı.

Nevşehir'in Derinkuyu ve Acıgöl ilçe sınırları içerisinden geçen Ankara-Niğde Otoyolu ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz,"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Ankara - Niğde Otoyolu'nun ülkemize, şehirlerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Erdoğan'a, Nevşehirli hemşerilerimizin selamlarını ve muhabbetlerini ilettik.

Açılış töreninde tüm Nevşehirlilerin selamlarınıda ilettiğini belirten Milletvekili Açıkgöz, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın aziz hemşerilerimize selamlarıyla; Sevdamız Nevşehir’imize, ülkemize, milletimize hayırlı olsun..." dedi. 

#YolMedeniyettir

“Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım.”

Ankara - Niğde Otoyolu ile;

*4 saat 14 dakikalık yolculuk süresi 1 saat 52 dakikaya iniyor.

*Edirne’den Şanlıurfa’ya kesintisiz ulaşım.

*GSYH’ye 1.2 milyar $ katkı sağlandı.

*Üretime 2.8 milyar $ katkı sağlandı.

*49.676 kişiye istihdam sağlandı.

Erdoğan, "Yol medeniyettir, yolumuz açık olsun"

Ankara-Niğde Otoyolu Haymana Gişeleri mevkiinde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, otoyolun Türkiye’ye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hizmete açılan bu projeyle trafik akışının hızlı, konforlu, güvenli şekilde sağlanması yanında pek çok ekonomik fayda da görüleceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mevcut yolda, 317 kilometreyi dört saat 14 dakikada kateden bir sürücü, otoyolu kullandığında 275 kilometre giderek iki saat 22 dakikada aynı noktaya ulaşabilecektir. Hesaplamalara göre yılda bu otoyol sayesinde ülkemizin vakitten 885 milyon lira, akaryakıttan 743 milyon lira olmak üzere toplamda 1 milyar 628 milyon lira kazancı olacaktır. Kazaların azalmasıyla can ve mal güvenliğinin artması bir diğer önemli faydadır. Tuz Gölü, Derinkuyu, Göreme, Kapadokya gibi önemli turizm merkezlerimize erişimin kolaylaşması bu alanda da ülkemize ciddi katkılar sağlayacaktır. Güzergâh boyunca dikilecek 6,5 milyon bitki ve 1,1 milyon metrekare çimlendirmeyle bozkır ikliminin hâkim olduğu bu bölgenin çehresi de değişecektir. Yoğun bir şekilde inşallah ağaçlandırma, çimlendirme bunları da yapmamız lazım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yol medeniyettir, yolumuz açık olsun" diyerek, beraberindekilerle kurdele kesti ve Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamlanan 178 kilometrelik birinci ve üçüncü kesiminin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra makam aracını kendisi kullanarak yolda deneme sürüşü yaptı.