AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz, Anneler Günü vesilesiyle Nevşehirli kahraman annelerimizin gününü kutlamak için sırasıyla Afrin gazimiz Zeki Didinmez’i, Diyarbakır/Bağlar şehidimiz Semih Turgut’un babası Kemal Turgut’u ve Zeytin Dalı Harekatı Afrin şehidimiz Şahin Kaya’nın babası Ramazan Kaya’yı görüntülü arayarak; kendileri nezninde tüm şehitlerimizin fedakar, kadirşinas ailelerinin, annelerin Anneler Günü’nü kutladı, selamlarını ileterek, ellerinden öptüğünü ifade etti. Allah, razı olsun dileklerini iletti.

İşte o telefon görüşmelerine dair videosunu izlemek için TIKLAYINIZ!

“Şehitlerimizin Emaneti Annelerimiz, Başımızın Tacıdır”

Telefon görüşmelerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Milletvekili Açıkgöz, “Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik abidesi olan; gücümüze güç, umudumuza umut katan, varlığıyla bizleri çepeçevre kucaklayan eli öpülesi annelerimizin, bizler üzerindeki emeği büyüktür. Bir evlat olarak onlar için ne yapsak azdır.

Kutsal bir emanetçi olan annelerimiz için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’ in ‘Cennet, anaların ayakları altındadır.’ hadis müjdesi, annelerimizin bizler üzerinde ne kadar ödenemez hakları olduğunun en güzel göstergesidir. Saygıyı, sevgiyi, şefkati, merhameti yaşayarak ve yaşatarak öğreten, toplumsal düzenin örnek abidesi hakları ödenmez annelerimizdir.

‘Ana gibi yâr olmaz’ diyen engin kültürümüzün evlatları olarak annelerimiz bizim için bir gün değil, her an önemlidir, en büyük sığınağımızdır. ‘Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan’ uğrunda ciğerpareleri biricik evlatlarını feda eden şehit ve gazi analarımızın hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Annelerimizin bir gün değil her an emrindeyiz. Şehitlerimizin emaneti analarımız başımızın tacıdır. Allah, hepsinden razı olsun. Başta şehitlerimizin ve gazilerimizin annelerinin; bu yıl annelerimizin yanına gidip ziyaret edemesek de sevgilerini her daim yüreğimizde hissettiğimiz annelerimizin ellerinden öpüyor, şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum.” dedi.

Hatırlarının sorulmasından ve annelere hürmetlerinden dolayı teşekkürlerini ifade eden şehitlerimizin ve gazilerimizin yakınları da “Vatan sağ olsun, Allah devletimize zeval vermesin. Devletimizin ve milletimizin desteğini her an yanımızda hissetmek bizleri mutlu ediyor.” dedi.