TBMM Divan Katip Üyesi, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Avanos esnafına,16 Nisan'dan sonra hükümet kurulamama krizlerinin tarih olacağını, 5 yıllık kesintisiz istikrar dönemlerinin geleceğini ve bunun sonucunda ülkenin ve milletin kazanacağını ifade etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ayrıca esnafın görüş öneri ve taleplerini dinleyerek 16 Nisan Referandum'da neden EVET denilmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi.

Açıkgöz: Referandum Parti Meselesi Değil Memleket Meselesidir!

Bu seçim milli irade ile vesayet rejiminin oylanacağı seçimdir. Bu seçim 15 Temmuz’un ertesi günüdür. Demokrasiye nasıl sahip çıktığınızı ancak bu oylama ile ispat edeceğiz. 17 Nisan’dan itibaren büyük Türkiye yolunda hızla ilerlemek için bu referandumdan “EVET” oyunun çıkması elzemdir.” dedi.

Milletvekili Açıkgöz, 16 Nisan'a kadar durmadan çalışacaklarını belirterek, "Güvenoyu ve gensoru uygulaması kalkıyor. Millet iradesi doğrudan hükümete yansıyor. Cumhurbaşkanını millet seçtiği için kurulacak hükümete de 5 yıllığına güvenoyu vermiş oluyor. Meclisin hükümete kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermesi kalkıyor. Mevcut sistemde kanun hükmünde kararname yetkisi bakanlar kurulunda. Şimdi hükümet meclis dışından ve doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından kurulacağı için yürütme alanında kararname çıkarma hakkı Cumhurbaşkanına tanınıyor" şeklinde konuştu.

Açıkgöz: İstikrar İçin Evet!

Esnafa 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasının önemini anlatan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Güçlü iktidar daima istikrar diyoruz. Meclis seçimleri 5 yılda bir yapılacak. Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri de aynı gün yapılacak. 5 yıllık kesintisiz istikrar dönemleri gelecek. Erken seçim ihtimali iyice azalacak. Uzlaşma kültürü ön plana çıkıyor. Koalisyonlar, hükümet kurulamama krizleri tarih olacak. Sonucunda ülkemiz ve milletimiz kazanacak" dedi.

Milletvekili Açıkgöz,'e Avanos ziyaretinde AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver, AK Parti Avanos İlçe Başkanı Ahmet Fatih Kesal, Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli ve partililer eşlik etti.