AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Çat beldesinde vatan nöbetine uğurlanan gençlerin asker proğramına konuk oldu. Çat Belediye Başkanı Kamil Duru'nun ev sahipliğinde gerçekleşen geceye AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, asker adayları ve ailelerininde katıldığı gecede asker adaylarına Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi. 

Vatan nöbetine uğurlanan askerlerle ve yakınlarıyla bir araya gelen Milletvekili Açıkgöz, asker adaylarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.  Açıkgöz, Türk milletinin her karış toprağını şehitler ve gazilerin kanıyla suladığını belirterek, "Her ferdinin emeğiyle teriyle yoğurduğu Anadolu coğrafyasında yaklaşık 1000 yıldır varlığını sürdürmektedir. Bizim bu güzel coğrafyadaki varlığımız tarih boyunca sözde medeniyet beşiği olan Avrupa devletlerini hep rahatsız etmiş ve hep bizi bölmeye, parçalamaya ve ayrıştırmaya çalışarak zayıflatmak ve yok etmek istemişler; ancak Necip Türk Milleti bu oyunlara gelmemiş, küllerinden doğmuş, bu coğrafyada varlığını büyük bir azim ve kararlılıkla bugüne kadar sürdürmüştür. Hepimizin bildiği bir tabir var ‘‘Su uyur, düşman uyumaz’’.Bu tabirin ne kadar anlamlı olduğunu özellikle son dönemlerde yaşadığımız, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik açık ve gizli saldırılar ve düşmanca tutumlardan çok daha iyi anlıyoruz. Bütün bu yaşananlar, bizlerin bu coğrafyada varlığımızı sürdürebilmemizin her şeyden önce birlik ve beraberlik içinde her türlü ayrımcılıktan uzak olarak ‘‘Tek millet, tek vatan, tek bayrak tek devlet’’ anlayışı içinde olmamızın gerekliğini çok açık bir şekilde ortaya koymakta, güçlü bir orduya sahip olmamızı zorunlu kılmaktadır. Bu manada Güçlü bir orduya sahip olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Açıkgöz,‪ Rabbim, ordumuzu her daim muzaffer eylesin ” dedi.

Daha sonra Askere gidecek gençlere Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye ederek, hayırlı teskereler dileyen Milletvekili Açıkgöz, Askerlerimiz olmasa biz burada uyuyamayız. Askerlik bir nöbet değişimidir. Dün bizler bu nöbeti tuttuk. Şimdi de sevgili gençlerimiz vatan nöbeti tutacaklar ve inşallah hayırlarla aramıza gelecekler. Bu kahraman milletin Bu Kahraman Ordunun bir neferi bir ferdi olmak hepimiz için büyük bir onurdur” dedi.