TBMM'de Genel Kurul, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında TBMM Başkanlığınca alınan çeşitli önlemler ile başladı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un talimatıyla, tüm milletvekillerine maske dağıtıldı ve sıralarına kolonya bırakıldı.

Milletvekilleri sıraları sosyal mesafe kuralı gereği birer koltuk boş bırakılarak düzenlendi. Milletvekilleri, yerlerinden ve kürsüden yaptıkları konuşmalarda da maskelerini çıkarmadı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de, TBMM’de Genel Kurul'daki çalışmalara maskesini takarak katıldı.

Genel Kurul çalışmalarına katılan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Gazi #TBMM’de Genel Kurul çalışmalarımıza koronavirüs tedbirlerimizi alarak, sosyal mesafemizi koruyarak Divan nöbetimizle devam ediyoruz.‬" dedi. 

"Ayetlerimize inananlar sana geldiğinde onlara de ki: 'Selam size! Rabbiniz merhamet etmeyi bir lütuf olarak kendine yazdı. Gerçek şu ki, sizden kim bilmeyerek bir kötülük yapar da ardından tövbe edip kendisini düzeltirse, bilsin ki Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir." (En'am 6/54)

Berat Gecemiz mübarek olsun.
Selam ve dua ile sağlıklı günler dilerim.