AK Parti Meclis Divan Katip Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 7 Ağustos tarihinde milyonların Yenikapı da buluşacağını belirterek, “15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY’nin gerçekleştirdiği hain darbe ve işgal girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve milyonların bu çağrıya uyması ile meydanlarda başlayan demokrasi nöbeti 7 Ağustos Pazar günü Saat 17.00’de İstanbul'da Yenikapı’da, ilimiz Nevşehir'de de Diriliş meydanında gerçekleştirilecek büyük bir organizasyonla taçlandırılacak” dedi.

Açıkgöz, 
Pazar günü saat 17:00’de başlayacak yürüyüşe ve “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne bütün Nevşehir halkını davet ederek şunları söyledi ;   “Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi yaptığı çağrı ile inanç, görüş, siyasi parti farkı gözetmeksizin ülkemizin ve milletimizin istiklali ve istikbali için günlerdir meydanlarda demokrasi nöbeti tutan milletimizin bu tavrı her türlü takdirin üzerindedir.

Şimdi de yine Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile gerçekleştirilecek “Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ile demokrasi nöbetlerini taçlandıracağımız büyük bir organizasyona imza atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın mitinge siyasi partilerin liderlerini davet etmesi, bu hain darbe girişiminin ikinci kırılma noktası olmuştur.

15 Temmuz gecesi FETÖ’nün üniforma giymiş teröristlerine karşı Başkomutan sıfatıyla milletimizi meydanlara çağıran Cumhurbaşkanımız bugün de; darbe girişimi sonrası dünyanın sergilediği utanç verici tabloya karşı 79 milyonu bir olmaya birlikte olmaya çağırmıştır. Bu çağrıya milli duruş sergileyerek destek veren Nevşehirli tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.

Biz de Türkiye’nin dört bir yanından inanç görüş ayırımı yapmaksızın ülkemiz ve milletimizin geleceği için kadını/erkeği, yaşlısı/genci ile 7’den 70’e herkesi 7 Ağustos 2016 Pazar günü Nevşehir Diriliş Meydanında bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya ve hep birlikte Türkiye olmaya davet ediyoruz.”