Çeşitli afetler nedeniyle ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 zarar gören, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının diğer sistemlerine kayıtlı gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan kredi borçları 1 yıl ertelenecek.

Konuya ilikin açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz, "Devletimiz Her Zaman Çiftçimizin Yanında" dedi.

Açıkgöz açıklamasında şunları ifade etti;


"Devlet Çiftçimizin Yanında "

Çeşitli afetler nedeniyle zarar gören gerçek veya tüzel kişi üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamındaki Kredi Borçlarının ertelenmesine dair karar 9 Eylül 2016 tarihli ve 29826 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çiftçimize hayırlı olsun.  Bu kapsamda; Kurulacak il ve ilçe hasar tespit komisyonları 3 ay içerisinde çalışmalarını tamamlayacak ve Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) 5) kayıtlı üreticilerimize T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin
Formun Üstü Bakanlar Kurulu kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesi en az %30 oranında zarar gören ve hasar tespit komisyonu kararıyla tarımsal kredi borçları, vadesi/taksit vadesi henüz gelmemiş bir yıl içinde dolacak borçları; bir yıl süreyle ertelenecektir.