NEVŞEHİR(MHA) Yüksek Seçim Kurulunun 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekilliği kesin seçim sonuçlarını açıklamasının ardından gözler Türkiye Büyük Millet Meclisindeki yemin törenine çevrildi.

AK Parti’nin 258, Cumhuriyet Halk Partisinin 132, Milliyetçi Hareket Partisi ve HDP’nin ise 80’er milletvekili çıkarmasının kesinleştiği Meclis tablosunda yemin töreninin ardından ise hem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Seçimi, hem de koalisyon pazarlıkları ülkenin siyasi gündeminde olacak.

Seçim sonuçlarına göre AK Parti’den Nevşehir Milletvekili seçilen Mustafa Açıkgöz ile Milliyetçi Hareket Partisinden Milletvekili seçilen Mehmet Varol Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilk kez yemin törenine katılacaklar. AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ise ikinci kez bu heyecanı tekrar yaşayacak.

Yeni dönem için kayıtlarını yaptıran ve şu an Ankara’da bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk’ün yanı sıra MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol’un seçimlerin ardından şu ana kadar ne koalisyon pazarlıkları üzerine, ne de seçim sonuçlarının ülkeye neler getireceği konusunda değerlendirmelerde bulunmamaları ise dikkat çekici.

Milletvekillerinin meclisteki yemin töreninin ardından Ankara’daki siyasi hareketliliğin artmasıyla birlikte her üç Nevşehir Milletvekilinin de yoğun günler geçirmesi bekleniyor.