AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, TBMM Divan Katip Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "COVID-19 ile Mücadele Programı kapsamında Kızılay Nevşehir Şubesinin 4000 kişilik Aşevi projesi Ahiler Kalkınma Ajansı’nda desteklenmeye hak kazandığını müjdeledi.

“Hayırda Yarışmaya Devam Edeceğiz”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında Türk Kızılay Nevşehir Şubesi tarafından başvurusu gerçekleştirilen proje desteklenmeye hak kazandı. Hayırlı olsun." dedi.

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu; Proje ile 4.000 kişiye aynı anda hizmet verebilecek kapasitede Aşevi kurulması yolu ile salgın süresince ve sonrasında gelir seviyesi düşük veya yardıma ihtiyacı olan kişi ve ailelerin beslenme ihtiyacının karşılanacaktır.

Projenin toplam bütçesi 2.283.000,00 TL olup %50’si AHİKA tarafından hibe yolu ile karşılanacaktır. Geriye kalan tutar ise Kızılay tarafından nakdi olarak karşılanacaktır. Türk Kızılay’ımız ülkesine ve dünyaya uzanan yardım eli olmaya hayırda yarışan, kadirşinas ve iyiliksever insanlarımızla devam ediyor.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, TC. Sanayi Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Kizılay Nevsehir Başkanına, Ahiler Kalkınma Ajansımıza, Kızılay gönüllülerimize ve emeği geçen herkese teşekkürler." dedi.