Okulların tatil olmasıyla birlikte kız ve erkek öğrencilere yönelik Yaz Kur´an Kursları açıldı.  Nevşehir Merkez Kurşunlu Camiide ikindi namazını kılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, burada yaz dönemi kuran kursu öğrencileriyle bir araya gelerek onlarla bir süre sohbet etti. 

​Öğrencilerle birlikte kursların ilk gününde Kur´an-ı Kerimi okuyan Açıkgöz, herkesi özellikle bu Ramazan ayında Kur´an okumaya davet etti. 

Tarihi Kurşunlu Camiide Kurs öğrencileriyle bir araya gelen Açıkgöz, Kuran kurslarının önemine vurgu yaptı.

Bu sene ‘Gel Bu Yaz Kur´an-ı Gönlüne Yaz´ sloganıyla başlayan Yaz Kur´an Kursuna katılan öğrencilere;  "- Kendi güzel, gönlü güzel kardeşlerime muaffakiyetler diliyorum" diyen Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, Okulların tatil olması ile birlikte tüm öğrencileri yaz kuran kursuna davet etti... Açıkgöz, Velilerimize de teşekkür ediyoruz çocuklarını gönderdikleri için. Başlayan kurslarımız hayırlara vesile olmasını Yüce Allah´tan dilerim” diye belirtti.

Okulların tatil olmasıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Yaz Kur´an Kursları, Nevşehir İl Müftülüğün rehberlik, denetim ve gözetiminde tüm camilerde açıldı.
Yaz Kur´an Kursları 26 Ağustos´ta da bitecek, toplam 9 hafta sürecek.