3’ü Gitti 1 O Kaldı

NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti’de yerel seçim süreci ve ardından Partinin üç başkanı değişti. Ancak geriye kalan Merkez ilçe başkanı oldu.

Yerel seçimlerin öncesinde Milletvekili Ebubekir Gizligider’in danışmanlığı nedeniyle görevinden istifa eden Gençlik Kolları başkanlığına uzun bir aradan sonra Mahmut Uluer atanmıştı. Uluer’in de gençlik kolları başkanlığı uzun sürmemiş ve yine uzun bir bekleyişin ardından Gençlik Kolları başkanlığına bu kez Av. Mustafa Rauf Yanar atanmıştı.

Yerel Seçim sürecinde sık sık konuşulan konulardan biri de İl Başkanı Av. Kazım Sunar’ın görevden alınacağı oldu. O dönemde görevimin başındayım diyen Av. Kazım Sunar yerel seçimlerde Ak Partinin Gülşehir, Kozaklı, Avanos ilçelerinin yanında Uçhisar, Ortahisar gibi beldelerinde kaybedilmesinin ardından istifa etti. İl Başkanının istifasının ardından genel merkeze çağrılan isimler arasından ise M. Ali Tanrıver il başkanı olarak atandı.

Gençlik Kollarında ve İl Başkanlığındaki atamaların ardından Ak Parti’de yenilenme süreci bu kez Kadın Kolları Başkanlığına sirayet etti. Sürpriz bir açıklama ile görevinden istifa eden Kadın Kolları Başkanı Ayşe Hamleci’nin yerine ise şimdilik bir isim atanmış değil.

Ak Parti’de Gençlik Kolları, İl Başkanlığı ve Kadın Kolları Başkanlığında yaşanan değişimin yanı sıra bir isim var ki o isim Ak Partinin 4 ana yönetiminden birini hala temsil etmeye devam ediyor.

İl Başkanlığına da aday gösterilen ve son ana kadar İl Başkanı olabilecek isimlerin başında sayılan Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz görevinin başında.Nevşehir genelinde partili partsiz bir çok kesimin sevgi ve saygınlığını kazanan Açıkgöz Yerel seçim sürecinde de Ak parti teşkilatının en çalışkan ismi olarak gösteriliyordu.