Nevşehir'de İmam Hatip Okulları Platformunun, il koordinasyon toplantısı, AK PARTİ Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi, Eczacı. Mustafa Açıkgöz'ün   katılımıyla yapıldı. 

İmam Hatip Okulları Platformunun Düzenlediği Koordinasyon Toplantısında, Nevşehir'de bulunan İmam Hatip okullarının genel durumları ve başarıları değerlendirildi.

Toplantıda İmam Hatip okullarında yapılacak faaliyetler, okulların karşılaştıkları sorunlar ele alındı. Şu an yapılmakta olan imam hatip okullarının durumu değerlendirildi ve önümüzdeki zaman içerisinde imam hatip okullarının öğrencilere tanıtılıp sevdirilmesi, ülkemiz için hayırlı bir gençliğin yetiştirilmesi için işbirliği ve uyum içerisinde gayretli ve özverili çalışmak gerektiği vurgulandı.


AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, toplantıda yaptığı konuşmada, milli ve manevi değerlerin öğrencilere iyi aktarılmasının önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

İyi insan olmayı, güzel ahlaklı olmayı çocuklarımıza öğretmenin en az diğer ilimler kadar önemli olduğuna inanıyorum. İnsan dinini tam öğrenemezse, ahlakı tam manasıyla özümseyemezse neler olduğunu 15 Temmuz günü gördük. Bu nedenle dinimizin, inancımızın iyi bir şekilde öğretilmesi çok önemlidir. Geleceğimiz için, ülkemizin birliği ve beraberliği için inancımızın çocuklarımıza doğru ve iyi bir şekilde aktarılması gerekmektedir."dedi.


Toplantı bitiminde açıklamada bulunan Açıkgöz, "Nevşehir İmam Hatip Okulları platformu olarak bir araya geldik. Proje okulumuzun ve imam hatip okullarımızın geleceğini istişare ettik " dedi.

"Gençlerimiz, En İyi Eğitimi Hak Ediyor"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "2016-2017 eğitim öğretim yılında ilimizdeki eğitim faaliyetlerini, İmam Hatip okullarımızın durumlarını, ihtiyaçlarını ve yeni dönem planlamalarını ele aldık. Güçlü Türkiye için millî ve manevî değerlerini öğrenen gençlerimizin iyi bir eğitim alabilmesi adına işbirliği içerisinde özverili çalışmamız gerektiğini vurguladık"dedi.