@csbgovtr Müsteşar Yrd. kadim büyüğümüz Sn @tuzcuoglurefik katılımlarıyla  ‘İmar Barışı’ hakkında İl genelindeki belediye başkanlarımıza ve muhtarlarımıza imar barışının detaylarını anlattık. Bayram tatilinde bile e-Devletten rekor başvuruyla milletimize hizmete devam ettik. @YaparsaYineAKPartiYapar 24 Haziran’da da milletimizin oylarıyla Durmak Yok Yola Devam diyoruz.

İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşın imar sorunlarını çözmeyi amaçlayan “ İmar Barışı” toplantısı Çevre ve Şehircilik bakanlığı müsteşar yardımcısı Refik Tuzcuoğlu’nun katılımlarıyla Nevşehir'de yapıldı.

Kapadokya Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Nevşehir ilçe belde belediye başkanları ile muhtarlara imar barışı projesine ilişkin bilgilendirme yapıldı.

İmar barışı ile ilgili “Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” ın belirlenerek resmi gazetede yayımlanmasının ardından başvuruların devam ettiği 'İmar Barışı' hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantısına, AK Parti Nevşehir Milletvekili 27.Dönem adayı Ecz. Mustafa Açıkgöz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Solmaz, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, İlçe ve belde belediye başkanları, muhtarlar, kurum müdürleri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Solmaz yaptığı konuşmada; hayata geçirilen bu proje ile imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunları çözüleceğini belirterek, vatandaşların devlete ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmak, imara aykırı, ruhsatsuz veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili 27.Dönem adayı Ecz. Mustafa Açıkgöz, "Çevre ve Şehircilik bakanlığı müsteşar yardımcısı Refik Tuzcuoğlu’nun katılımlarıyla ‘İmar Barışı’ hakkındaki toplantıda, Nevşehir İl genelindeki belediye başkanlarımız ve muhtarlarımıza imar barışının detaylarını anlattık...Yaparsa AK Parti Yapar" 24 Haziran’da da milletimizin oylarıyla Durmak Yok Yola Devam diyoruz.

Toplantı soru cevap kısmının ardından sona erdi.