AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 98. Yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı Yayımladı. Açıkgöz mesajında;

“İstiklal Marşı’mız, Milletimizin Beka Sembollerindendir”

İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizde kabul edilişinin 98. yıl dönümünde, 12 Mart 1921 tarihindeki, ilk günkü milli birliği ve beraberliği bugün de yüreğimizde hissediyoruz.

Bizlere “Asım’ın Nesli”nin gelecek nesillere örnek olacağını söyleyen Akif, yerli ve milli duruşun sembolü, vatanını imanla sevmiş bir dava insanı olarak da örnek şahsiyet olmuştur.

“Ruhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.
Bu ezanlar, ki şehadetleri dinin temeli,
Ebedî, yurdumun üstünde benim inlemeli.”

Ebediyen ezân-ı Muhammedîye’nin aziz vatanımızda var olması için Türkiye bugün de istiklal ve istikbal mücadelesi vermektedir. Millî birlik ve beraberlik içerisinde, hep birlikte aynı bilinç ve sorumlulukla milletimizin, ülkemizin bekası için çalışma azmimizi yılmadan yorulmadan devam ettireceğiz. ‘Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak’ düsturumuzdan da asla taviz vermeyeceğiz. İstiklal Marşı’mız da aziz ve kahraman milletimizin değişmez ortak değerlerindendir.

İstiklal Marşı’mızın kabulünün 98.yılını kutluyor; vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşı’mızı bize armağan eden vatan sevdalısı, milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla, minnetle yâd ediyorum. “Hilal”imiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve yüce ecdadımıza da Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ

AK PARTİ Nevşehir Milletvekili

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi

Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı