AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bulunduğu coğrafyayı kendisine yurt bilen aziz atalarımız tarih boyunca yaşadıkları toprakları canları pahasına korumuştur. Gelecek nesillerine vatan bırakmak için gaza anlayışıyla mücadele etmişlerdir.
         Anadolu’ nun kapılarının açıldığı 1071’ de, İstanbul’ un fethi 1453’ te, I. Dünya Savaşı’ nda, Çanakkale Savaşı 1915’ te, İstiklal Savaşı’ nda gaza bilinciyle bu kutsal vatanın ilelebet bizlerin olacağını tüm cihana kahraman ecdadımız açıkça ilan etmiştir.
        Kahraman milletimiz, 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde de aynı iman ve inançla canları pahasına aziz vatanımızı korudu.
        Kahraman ecdadımızın bize emanet bıraktığı kutsal vatanımızda; huzurumuza, birliğimize, dirliğimize, güçlü Türkiye’ ye kast eden hain, alçak teröristlerle ve yandaşlarıyla kararlı mücadelemiz devam ediyor, bitene kadar da devam edecek.
        Ay yıldızlı al bayrağımıza kanlarıyla renk veren isimleri bilinen ve bilinmeyen tüm kahraman şehitlerimizden, fedakâr gazilerimizden Allah, razı olsun.
          Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal’ e İstiklal mücadelesindeki liderliğinden dolayı “Gazi” unvanı verilişinin yıldönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’ nü en içten dileklerimle kutluyorum.
        Ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan, kahraman şehitlerimizi rahmet ve fedakar gazilerimizi minnet, şükran duygularımla yâd ediyorum. 
 
Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ
AK PARTİ Nevşehir Milletvekili
TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi

 
 
img_0826