Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın Diyarbakır programına Başbakan Yardımcıları, Bakanlar, TBMM Divan katip üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarımız, çok sayıda Milletvekili katıldı.
IMG_2355
     TBMM Divan katip üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Diyarbakır’da 23 ili kapsayan yatırım destek paketinin açıklandığı programa katıldı.
 
IMG_2364
 
     Diyarbakır ‘da Sayın Genel Başkanım ve Başbakanımız Binali Yıldırım önderliğinde STK ve Kanaat önderlerimizle buluşup, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu kalkınma projesini istişare ettik diyen Açıkgöz, ”Terörle mücadelenin en önemli ayaklarından biri, kalkınmaya hız vermektir” dedi.
 
IMG_2369
 
     TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Sayın Mustafa Açıkgöz, Diyarbakır’da Başbakanımız Binali Yıldırım ile birlikte 15 bakanımız ve AK Parti Genel Başkan Yardımcılarımız ve MKYK üyelerimizin katılımıyla gerçekleşen, 23 ili kapsayan yatırım destek paketinin açıklandığı programa katıldı.
IMG_2348
 
     AK PARTİ Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Diyarbakır programını şöyle değerlendirdi; Bugün Basbakan’ımızla Diyarbakır ‘da Tarihi Buluşmaya Tanıklık Ettik diyen Açıkgöz,“Kardeşlik için, sıcak bir yuvada bir arada olmak için, mutlu bir Türkiye, mutlu Diyarbakır için buradayız, “Kardeşlik şehri Diyarbakır’dan herkese selam olsun.” dedi.
 
IMG_2350
IMG_2335IMG_2341IMG_2342IMG_2343IMG_2344
     Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından açıklanan program ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kapsamlı bir destek yatırım haritasının hayata geçirileceğini belirten Açıkgöz,”Başbakanımız Binali Yıldırım, bakanlarımızla ve partimizin üst düzey yöneticileri ile geldiği Diyarbakır’da 23 ili kapsayan yatırım destek paketini açıkladı. Bu pakette neler var. 62 milyar lirası devlet yatırımı olmak üzere özel sektör ile birlikte 4 yılda 140 milyara yatırım yapılacak. Bu yatırımlarla 800 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. Bu bölgelerde 67 bin konut üretilecek. PKK mensupları tarafından çukur kazılarak tahrip edilen Diyarbakır’ın Sur ilçesi, Şırnak merkez, Şırnak’ın Cizre, Silopi ve İdil ilçeleri, Mardin’in Nusaybin ilçesi ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde toplamda 10 milyarlık yatırım yapılacak” dedi.
IMG_2358