AK Parti Grup Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında bugün yaptığı grup toplantısının ardından, basına kapalı gerçekleştirilen bölümde, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve grup yönetimi için seçimler yapıldı.

Bu bölümde, 26. Dönem. 2. Devre için, AK Parti Grup Yönetimi ile TBMM Başkanlık Divanı'nda AK Parti'yi temsil edecek üyelerin seçimi yapıldı.
 

Açıkgöz, Divan Katip üyeliğine tekrar seçildi​

Buna göre, halen TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi olan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, yeniden seçildi. Katip Üye olması ile birlikte kendisine önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de yeniden TBMM Başkanlık Divanında ayrı bir oda tahsis edilecek. Milletvekili Açıkgöz, ayrıca kırmızı plakalı bir araç, 2 şoför ve yaklaşık 4 tane daha personel ile çalışma imkanı bulacak. Açıkgöz, diğer katip üyeleri ile birlikte dönüşümlü olarak meclis başkanının görevlerine yardımlarda bulunacak. Açıkgöz, bugün yapılan seçimle yeniden katip üye seçilerek Nevşehir'in kırmızı plaka geleneğini sürdürdü. Böylelikle, TBMM'nin 9 numaralı kırmızı plakalı aracı Nevşehir'de kalmış oldu.

Nevşehir'de vatandaşların büyük sevgi saygı ve teveccühünü kazanan Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün yeniden TBMM de Katip Üyeliği ise kamuoyunda büyük sevinç yaşattı. 

Yapılan seçimlerin ardından konuşan Mustafa Açıkgöz, "Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve AK Parti'mizin yetkili kurullarının teveccühüyle yeniden TBMM Başkanlık Divanı Üyesi seçildim. Tarafımıza tevdi edilen bu önemli görevi layıkıyla yapmak için büyük gayret göstereceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şahsımıza değil Nevşehir'imize verildiğini düşündüğüm bu önemli makam için herkese bir kez daha gönülden teşekkür eder, Nevşehir'imize ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerim" ifadelerini kullandı.