Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, milli irade nöbetinin son gününde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen proğrama katıldı. 

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün açıklaması;

Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, milli irade nöbetinin son gününde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde toplananlara ve canlı yayın aracılığıyla tüm yurtta meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza seslendi.
2016-08-10-kulliye-01
     Sayın Cumhurbaşkanı’mız Erdoğan’ın Külliye bahçesindeki vatandaşları selamlaması ile başlayan programda, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.
IMG_1634
     Başbakanımız Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitabında, “Bu katillerden mutlaka hesap soracağız. Türkiye’nin, Türk milletinin istiklalini 1 dolara satan bu kalleşlere geçit vermeyeceğiz.” dedi.
2016-08-10-kulliye-06
“15 TEMMUZ, TÜRKİYE’NİN TAMAMIYLA BİRLİKTE ANKARA’NIN DA KURTULUŞ GÜNÜ”
 
     “Ankara, başkent Ankara, sadece devletimizin değil, gönüllerin de başkenti Ankara; hiç şüpheniz olmasın, bizler asla, hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedik, eğilmeyiz. Sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda eğildik, eğiliriz” diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “15 Temmuz’da tarihinde ilk defa işgal girişimine maruz kalan Ankara, hainlerin emellerini tek yürek, tek bilek olarak engelleyen Ankara, seni gönülden selamlıyorum. Darbecilere karşı direnişin gerçekleştirildiği yerlerden biri olan Külliye’den 79 milyon vatandaşımı selamlıyorum” şeklinde devam etti.
     15 Temmuz’un Türkiye’nin tamamı ile Ankara’nın da kurtuluş günü olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz, kendini kaosa mahkum etmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmıştır. 15 Temmuz bu ülkede yaşayanların, millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir” dedi.
 
“O GECE ANKARA’NIN HER KÖŞESİNDE AYRI BİR DESTAN YAZILDI”
 
     15 Temmuz gecesi bu milletin darbe girişimcileriyle birlikte kendisine düşmanlık eden herkesi esir alarak asaletini bir kez daha gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Rabbim bu milletten razı olsun. 148 evladı şehit, 1223 evladı da gazi olan Ankara o gece çok farklı bir destan yazdı. O gece Kızılay’da, Meclis’te, Genelkurmay’da, Gölbaşı’nda, Kazan’da, Mamak’ta, Yenimahalle’de, Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde, her köşede ayrı bir destan yazıldı. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize Rabbimden şifalar diliyorum, şükranlarımı sunuyorum.
 
“FİNALİ ANKARA’DA YAPALIM İSTEDİK”
 
     Pazar günü bu milletin Yenikapı’da farklı bir destan yazdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aslında 21. asrın ‘Yenikapı’sını açtı. Demokrasinin ‘Yenikapı’sını açtı ve adalete yönelik bir ‘Yenikapı’ açtı. 5 milyon kişinin katılımıyla Demokrasi ve Şehitler Mitingimizi yaptık. Rabbim birliğimizi daim eylesin. Aslında İstanbul’daki mitingle demokrasi nöbetlerini devam ettirelim, dediler. Dedik ki, sizler zaten bunu gönlünüzde devam ettiriyorsunuz, ama biliyorum ki milletimiz ülkesine, özgürlüğüne, geleceğine, öyle sımsıkı yapışmış durumda ki ‘bitti’ demeye gönlümüz razı olmadı. Finali Ankara’da yapalım istedik” şeklinde konuştu.
IMG_1641
“ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ DEĞİL”
     “Şehitler Tepesi boş değil, bunu hesap edemediler. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Rabb’imiz müjdesini veriyor; Onlara ölü demeyiniz, onlar diridir, siz bilemezsiniz. İşte Vatan Caddesi’nde, Esenler’de oturan o hanım kardeşim, zırhlı taşıyıcıyla onu parçaladılar. Ama ne beyiyle konuştuğumda, ne oğluyla konuştuğumda, o duruş, o davranış her türlü takdirin üzerindeydi. Çünkü onlar şahadeti anlamışlardı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “İşte bizim de yol arkadaşımız Erol’umuz da oğluyla beraber oraya gitmişti. O da başından omzundan aldığı kurşunlarla şehit oldu, yavrusu aynı şekilde şehit oldu. Ve biz bu pazar yaptığımız o mitingi eğer Erol’umuz sağ olsaydı yine o yapacaktı organizasyonunu, ama mesai arkadaşlarıyla yaptık.”
“SİLAHLARI MİLLETE ÇEVİREREK DÜNYANIN EN ALÇAK TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUKLARINI İLAN ETTİLER”
     Kendilerinin FETÖ’ye ‘terör örgütü’ dedikçe, ‘silahsız terör örgütü mü olur’ diye karşı çıkanların olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar silahsız olur mu yahu, bunlar devletin silahlarıyla silahlanıyordu. Hesaplarını buna göre yapmışlardı. Bunlar devletin ülkeyi korumak için namuslarına emanet ettikleri silahları millete çevirerek dünyanın en alçak terör örgütü olduklarını ilan ettiler.  Yıllardır mücadele ettiğimiz bu hain örgütün eline milletin kanı bulaştı. Bu millet her hatayı affeder ama ihanet karşısında müsamahasızdır. FETÖ ülkeye de millete de ihanet etti. Bu hainlerin sergiledikleri terör, Türkiye’nin işgali provasından başka bir şey değildir. Hamd olsun millete çektikleri silah kendi suratlarında patladı. Peşkeş çekmek istedikleri ülke, tarihinde pek az rastlanır bir birlikle hedeflerine yürüyor” diye devam etti.
TOPUNUZ GELİN, BU MİLLETİ AŞAMAYACAKSINIZ”
     “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” şeklindeki Rabialarını hatırlatan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Bu vatan toprağımızın üzerinde kimse hesaba girmesin, girenler bedelini ödeyecekler. Kandil’den birileri açıklama yapıyor, şehirlere ineceklermiş. Kırsaldan ineceklermiş. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var, bunu böyle bilin. Bir taraftan PKK, bir taraftan FETÖ, PYD, DAEŞ, YPG, topunuz gelin! Allah’ın izniyle bu milleti aşamayacaksınız” şeklinde konuştu.
IMG_1642
 
“DEMOKRASİ NÖBETLERİNE ARTIK ARA VERİYORUZ”
     “Şimdi artık virgülü atıyoruz ve bu demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz. Ama ruh dünyamızdan, gönül dünyamızdan bu nöbetleri çıkarmayacağız” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: “Siz tarih yazdınız. Şehitlerimizle yazdınız, gazilerimizle yazdınız, gece sabahlara kadar hiçbir ayrım yapmaksınız, sanatçısıyla, sporcusuyla, siyasetiyle, tüm medya büyük bir çoğunluğuyla tarih yazdınız. Şu birliğinize dünya hayran kalacak. Hep beraber Türkiye olacağız.”
IMG_1637
IMG_1640