Milletimizin Merakla Beklediği "Sivil Anayasa" konusunda ilk açıklama, TBMM Meclis Divan Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'den geldi.

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Gönül coğrafyamızla omuz omuza Milli İrade nöbetindeyiz. FETÖ/PDY terör örgütü ve mensupları; bu hesapsız ve can siperhane muhabbeti asla anlayamaz! diyen, TBMM Meclis Divan Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Necip milletimiz; istikbalimizin sigortasıdır. Bu millet darbeci anlayışla, 'Darbe Anayasa'sı ile yaşayamaz! " dedi.

“Yeni Anayasa Meselesi, Bizatihi Milletin Meselesidir”


 AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Şu anki anayasa 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletin' diyor ancak bu vesayet eliyle yapılıyor. 15 Temmuz Darbe girişimi artık bir kez daha göstermiştir ki " Ülkemiz İçin Yeni bir Anayasa şart" dedi.

Açıkgöz, "1982 Anayasasının yerine tamamen yeni bir anayasanın gerekliliği konusunda zaten toplumda genel bir fikir birliği var. Yeni Anayasaya gerek yok diyen bir siyasi parti de yok gibi. Mevcut Anayasanın üzerinde hala 12 Eylül Darbesinin gölgesi bulunuyor. Bu otoriter ve anti demokratik gölgeden ve etkiden kurtulmak ancak yeni bir anayasa ile mümkün" dedi.


"YENİ ANAYASA SÜRECİ TAKVİMİ BAŞLAMIŞTIR"

Milletvekili Açıkgöz, "Türkiye'nin 100. yıl hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığı bugün 15 Temmuz'a göre, kat be kat daha fazladır. Darbe girişimiyle ülkemize diz çöktüreceklerini sananlar, yanıldıklarını görmüşlerdir.

Darbelerden kalan anayasadan ülkemizi kurtarmak, bugünün ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa yapmak. Bu bütün partilerin taahhüdüdür. Ancak 59-60 madde uzlaşma sağlandı, devamı gelmedi. Buna devam edilmesi konusunda bir görüş birliği var. Ancak bunun dışında gerek yargıyla, gerek yargı birliğiyle ilgili daha küçük bir paketin yine anlayış birliği içerisinde çıkarılması için ortak bir zemin olduğu görülmüştür. Yeni Anayasa süreci takvimi şu andan itibaren başlamıştır dedi.