Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, kapı kapı dolaşarak referandumu anlatıyor. 

Milletvekili Açıkgöz, Nevşehir sanayisinde esnaf ve vatandaşlar ile bir araya gelerek referandumda ‘Evet’ için destek istedi.

Nevşehir’de ki ziyaretlerine aralıksız devam eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, sanayi esnaflarıyla bir araya gelerek 16 Nisan’da ülkenin istikrarı için Evet oyu istedi. Sanayi Esnafları ise Milletvekili Açıkgöz'e: “Biz bu referanduma parti gözüyle bakmıyoruz. Biz ülkemizin geleceğini düşünüyoruz. Daha güçlü bir Türkiye için kararımız EVET olacaktır.” yanıtını verdi.

Açıkgöz : ``Güçlü Bir Türkiye için kararımız EVET``

Yeni anayasanın önemini anlatan Açıkgöz, Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin önemini aktararak 16 Nisan’da destek istedi. Açıkgöz, “Azimle, inançla büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimize ulaşmak için gelecek nesillere daha müreffeh bir Türkiye hazırlamalıyız. 16 Nisan’da ‘Evet’ ile cumhuriyet güçlenecek, birlikte kurduğumuz Cumhuriyetimizi hep birlikte güzel yarınlara taşıyacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte milleti gücünün üzerinde hiçbir güç kalmayacak. Siyaset güçlenecek, kurulacak hükümetlerin demokrasi standartları ileriye taşınacak” dedi.


 Ahmet Emmi diyor ki "Ben, böyle güzel çalışan adam görmedim." 'İşimiz çalışmak, gücümüz millet'

Nevşehir sanayi esnafının sorunlarını dinleyen Açıkgöz, çözüm önerileri noktasında yardımcı oldu. Sanayi Esnafının sorunlarıyla bire bir ilgilenen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz kendisine verilen ikramları “İkramları 16 Nisan’da bekliyoruz.” Diyerek karşıladı. Milletvekili Açıkgöz'ün bu söylemine ise esnaflar “Ondan hiç şüphemiz yok. Biz bu referanduma parti gözüyle bakmıyoruz. Biz ülkemizin geleceğini düşünüyoruz. Daha güçlü bir Türkiye için kararımız EVET olacaktır.” Diyerek cevap verdiler.

17 Nisan sabahında Nevşehir'den güçlü bir evetin çıkacağını belirten Açıkgöz, "Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmıyoruz. Nevşehir'in hem sanayi bölgelerini dolaşıyoruz hem de köy, kasaba, ilçelerimizi dolaşıyoruz. Şu ana kadar milletimizden gördüğümüz halk oylamasına karşı teveccühü çok iyi. ve evetler inşallah öyle zannediyorum ki, Kasım seçimlerinde almış olduğumuzdan daha yüksek bir oranda halk oylamasında evet oyuyla Nevşehir ilimiz Türkiye'ye yine çok büyük destek verecek. Buna canı gönülden inanıyorum dedi.

Açıkgöz, Burada asıl mesele 14 yıllık AK Parti iktidarının başarı hikayesinin arkasında millet var. Milletin başarı hikayesini yazdığı bir 14 yılı yaşadık. Şimdi de tam da sistemin temeline anayasada milletin yerleştirildiği milletin hem parlamentoyu seçtiği hem de yürütmeyi seçtiği, Cumhurbaşkanını seçtiği bir sistemle milletin karşısına çıkıyoruz. İnşallah artık AK Parti yorulmayacak, tüm enerjisini millete hizmet için harcayacak diyorum. 16 Nisan'daki halk oylamasından sonra yeni bir Türkiye'nin sayfası açılacak" ifadelerini kullandı.

‘Hayır’ cephesini eleştiren Açıkgöz, "Mevcut sistemin açmazlarını aslında ‘hayır’ cılarda biliyorlar fakat bunu açıkça dile getiremiyorlar. Anayasa değişikliğini okumadan halkımızı yanıltmak için akla hayale gelmeyen varsayımlar oluşturuyorlar. Türkiye, Allah’ın izni, milletimizin desteğiyle mevcut sistemin prangalarını 16 Nisan’da söküp atacak inşallah” diye konuştu. 

Milletvekili Açıkgöz,  Nevşehir sanayici esnaflarından Ahmet Emmi de diyor ki "Ben, böyle güzel çalışan adam görmedim." 'İşimiz çalışmak, gücümüz millet' Kararımız Tabiki EVET. Nevşehir esnaflarımıza göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakaları için teşekkür ediyorum. Asıl Teşekkürü inşallah 16 Nisan'dan sonra EVET kararıyla yapacağız. Ben bu vesile ile Tüm Nevşehirli değerli hemşehrilerimin Regaip kandillerini kutluyorum" dedi.


AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ziyaretleri esnasında yaşlılar , gençler ve çocuklarla özel ilgilendi. Açıkgöz, sanayi esnafı ziyaretleri esnasında vatandaşların sıkıntılarını da bire bir dinleyerek yardımcı olmaya çalıştı.