NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ülke dışında ve ülke içerisinde AK Parti düşmanlığına yönelik bir algı operasyonu yürütüldüğüne dikkat çekti.


1 Kasım seçimlerinin AK Partinin değil, Müslümanların ayakta kalma seçimi olduğuna vurgu yapan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “7 Haziran’dan sonra olanları herkes gördü, yaşadı. Ama bugün bizlere düşen aklımızı, zihnimizi gözden geçirmektir. Ülkenin birliği, beraberliği ve huzuru için biz buradayız. Bugün bir gazetede Cengiz Çandar, Nazlı Ilıcak ve Hasan Cemal gibi böyle hain, vatan düşmanı insanların AK Parti tek başına iktidar olursa ülke kan gölüne döner diye hadsiz, bucaksız, şerefsizce açıklamalarını gördük. Bu ortak akıl ve vicdansızlar karşısında, bu algı operasyonu karşısında birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Bir olmalıyız, aynı safta ve omuz omuza olma zamanı bugünler. Saflarımızı lütfen sık tutalım. Paralelcinin biri. Türkiye’de İslam bloğunun IŞİD ile gönül bağı ve sempatizmi var diyor. Bu ülkenin Osmanlı torunu Müslüman insanlarını, adına cihat diyerek Allah diyen insanları katleden hainlerle bizleri bir tutacak kadar alçak ve şerefsizce şeyler söylüyor. Allah rızası için bu algı operasyonu karşısında her şeyi bir tarafta bırakın ve Kurtuluş savaşı olarak gördüğümüz bugünlerde omuz omuza olalım. Büyük sömürgelerin hedefi Müslüman ülkelerini küçük hale getirmek. Suriye’yi başarmak üzereler, Irak’ı başarmak üzereler. Türkiye kalıyor geriye. Parçalanmış küçük İslam coğrafyaları onların işine geliyor. İçerisinde birazcık Allah korkusu, Ahiret korkusu olanlara sesleniyorum; bu seçim AK Partinin siyasi seçimi değildir. Bu Seçim Müslümanların ayakta kalma seçimidir” dedi.

Tanrıver, “Milletimiz Bu Kadar Aptal Değil”

AK Parti İl Başkanı M. Ali Tanrıver, Milliyetçi Hareket Partisinin 7 Haziran seçimleri sonrasındaki tutumunu eleştirirken, süreç içerisinde her şeye hayır diyen bu zihniyetin 1 Kasım seçimlerinde iyi tahlil edileceğine inandıklarını dile getirdi.


Milliyetçi Hareket Partisine gönül vermiş insanların da Bahçeli’nin bu her şeye hayır anlayışına gereken cevabı vereceğine inandığını kaydeden AK Parti İl Başkanı Tanrıver, “1 Kasım seçimleri öncesinde ilimizde yaptığımız çalışmalar İnşallah bizi Nevşehir’de 3-0’a, Türkiye genelinde ise tek başına iktidara götürecek. Seçimler öncesinde şöyle bir düşmanlık dikkat çekiyor. Ülkemizde bir kesimin ne yazık ki Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı var. Dünya’da ülkemize karşı olanların Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığını anlıyorum. Ama bizim ülkemizde de bu düşmanlığı sürdürenler var. Hadi dışarıdakileri anlıyoruz. Ülkemizin kalkınmasını, ilerlemesini istemiyorlar. Bizim içimizdekiler ve parti liderlerinin Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı ne?. Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeye hizmet etmiştir. Recep Tayyip Erdoğan ülkemiz içinde ve dışında Türk’ün itibarını artırmıştır. Bunun dışında herhangi bir hainliği, hırsızlığı ya da namussuzluğu var mı?.Yok. Biz bundan eminiz ve şahidiz. Bunları söyleyenlere bir bakın. CHP-MHP ve HDP meclis çalışmalarında hep beraber çalıştılar. Ama Sayın Bahçeli ileni metni alıyor ve HDP’ye eleştirilerde bulunuyor, atıyor. Kendi gurubuna hoş görünmek için böyle yapıyor. Biraz önce bir reklam panosunda gördüm. Terörün kökünü kazıyacağız diyorlar. 7 Haziran seçimlerinde halkımız koalisyonu uygun gördü. Bize yakın parti kimdi MHP. Peki ne yaptı MHP, seçime hayır, koalisyona hayır, erken seçime hayır. Böyle bir ilginç tablo içerisindeydiler. Yine aynı taktiği sürdürüyor. 1 Kasım seçimlerinde milletimiz uygun görürse koalisyonu yapacağız diyor. Yok böyle şey. Milletimiz bu kadar aptal değil. Milliyetçi Hareket Partisine gönül vermiş insanların bu durumu iyi değerlendirip bu duruma gerekli cevabı vereceğine eminim” diye konuştu.


Göktürk, “Bu Oyunları 100 Yıl Önce de Gördük”
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, bugünlerde ülkemizde yaşananların bir benzerinin 100 yıl önce de görüldüğünü ifade etti.


1914’lü yıllarda yaşananların ardından koskoca bir imparatorluğun yıkıldığını ve Türklerin Anadolu topraklarına sığınmak zorunda kaldığının altını çizen AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, “1914’lü yıllarda Osmanlı coğrafyasında yaşadığımız hadiseler neyse bugünde aynı şeyler ülkemizde cereyan ediyor. Gezi olaylarını bir hatırlayın. O dönemdin itibaren başlayan saldırıları, itibarsızlaştırmaya yönelik eylemleri bir hatırlayın. Bu toprakları parlama girişimlerini bir hatırlayın. Sebepleri ne olursa olsun, terör örgütlerinin nasıl bir araya gelip nasıl oyunlar oynadıklarını bir hatırlayın. Sonuca bakarsanız bundan 100 yıl önce ne oldu, koskoca bir imparatorluğu kaybettik. Ve Anadolu gibi bir avuç vatan toprağına sığınmak zorunda kaldık. Bakın etrafımızı da boşaltıyorlar. Suriye bitti, Irak bitti. Aynı oyunları değişik tezgahlar ve aktörlerle bizim yurdumuzda da hayata geçirmeye çalışıyorlar. Bu nedenle 1 Kasım seçimleri AK Partinin milletvekili çıkarma seçimi değil. Bu ümmetin, bu vatanın tamam mı devam mı seçimi” ifadelerinde bulundu.  

Nevşehir’de 50 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Milli İrade Platformu bir araya gelerek seçime sayılı günler kala yapılan çalışmalar konusunda istişarelerde bulundu.


Emniyet Müdürlüğü Topuzluhan sosyal tesislerinde düzenlenen istişare toplantısına AK Partili Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, Milletvekili adayı Ebubekir Gizligider, İl Başkanı M. Ali Tanrıver, Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, Milli İrade Platformu bünyesinde bulunan dernek ve vakıfların başkanları ve yöneticileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Milli İrade Platformu Sözcüsü, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Özdemir, Milli İrade Platformu olarak son dönemlerde yapılan çalışmaları değerlendirdi.

1 Kasım seçimleri öncesinde Nevşehir’de 50 STK’nın bir araya gelerek ortak bir irade sergilemelerinin önemine dikkat çeken Özdemir, seçime sayılı günler kala Platformda görev lan tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bu arada Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi’de toplantıda söz alarak son günlerde sık sık gündeme gelen Sivil Şehitlik konusuna açıklık getirdi.