Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun dün saat 14:00'da başlayan mesaisi sabah saat 05:29'da sona erdi. Milletvekilleri tatil öncesinde son olarak "Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu" görüşerek kabul etti.

Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin kabulune ilişkin değerlendirmede bulunan ve Meclis mesaisini sürdüren TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi hakkında kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi saat 05:28 itibariyle gazi TBMM’de kabul edilerek yasalaşmıştır" dedi.

Sanatın ve sanatçının her zaman yanlarında olduklarını ve desteklediklerini vurgulayan Açıkgöz, "Kanun teklifimiz, Türk sineması adına hayırlı olsun. ‬‪Durmak yok gece gündüz demeden milletimiz için çalışmaya devam" dedi.

Teklifle, Sinema Destekleme Kurulları oluşturulacak. Kurullar sekiz üyeden oluşacak. Kültür ver Turizm Bakanlığı sinema alanındaki etkinlik, proje ve faaliyetleri destekleyebilecek.