AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gazi TBMM AK Parti Haftalık Olağan Grup Toplantımızdaki hitaplarını dinledik..." dedi.

Açıkgöz gözyaşlarını tutamadı!

Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı konuşma sırasında AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz gözyaşlarına hakim olamadı.

Grup toplantısında gözyaşlarını tutamayan Milletvekili Açıkgöz, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamaları hatırlattı ve "Reis, seni sevmek için birçok sebep var ama bizim için en önemli sebep dedi ve ekledi";

Cumhurbaşkanı Erdoğan mazlum coğrafyalarda neden bu kadar seviliyor? işte cevabı...

Açıkgöz; Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan, bugün grup toplantısında yaptığı tarihi konuşmasında, "İslam ve Müslüman düşmanlığının, Peygamber Hazreti Muhammed’e saygısızlığın, özellikle Avrupa’daki yöneticiler arasında âdeta kanser gibi yayıldığı bir dönemden geçildiğini söyledi.

Erdoğan açıklamasının devamında, Ahlaksız Fransız dergisi Charlie Hebdo için, "“Bu tür ahlaksız yayınlara, ne yaptığını görmek amacıyla da olsa itibar etmeyi dahi zül kabul ettiğim için karikatüre bakmadım. Ben neyim ki, benim sevgili Peygamberim, Sevgililer Sevgilisine bu denli hakaret eden bu namuszuslarla ilgili benim herhangi bir şey söylememe de gerek yok zaten.  Üzüntüm ve öfkem; şahsıma yapılan iğrenç saldırıdan değil, aynı mecranın canımızdan aziz bildiğimiz Peygamber Efendimize yönelik terbiyesizliklerin kaynağı olmasındandır. Hedefin şahsımız değil, savunduğumuz değerlerimiz olduğunu biliyoruz.

”Peygamber efendimize saldırılara karşı durmak şeref meselemiz."

Ülkemizde de bunların uzantıları olduğunu biliyor ve görüyoruz. Hatta hatta bu Parlamento’nun çatısı altında olanları da biliyoruz, aile mefhumunu bir kenara koymak suretiyle bu tür saldırının içerisinde olanları da biliyoruz. Böyle bir zamanda yekvucüd olmak gerekirken hâlâ bunlar buralardan oy devşireceklerini zannediyorlar. Bu pazarda size yer yok. İslam ve Türkiye düşmlanlarının, özgürlük adına girdikleri kin ve nefret bataklığında boğulup gideceklerine inanıyorum. Bunlar, Avrupa’nın, yeniden barbarlık dönemine geri gidişinin işaretleridir. Fransa ve genel olarak Avrupa, Makron’un ve onunla aynı zihniyeti taşıyanların bu kısır, provokatif, çirkin, nefret tohumları saçan politikalarını hak etmiyor. dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Batı'ya sesleniyorum; siz değil misiniz Ruanda'da, Cezayir'de insanları katleden? Afrika'nın her ülkesinde elmas için, petrol için insanları katleden siz değil misiniz? Katilsiniz, katil." sözleriyle tüm dünyaya seslendi.

....................................................................................................................................................

“Erdoğan sayesinde mazlumların umudu olduk”

AK Parti grup toplantısı sonrasında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Açıkgöz; “Ne yazık ki dünyada her geçen gün artan barış ve huzura yönelik tehditler, bizleri derinden etkilemektedir” dedi.

Açıkgöz, “Günümüzde Dünya’da ki barış ve huzura yönelik en büyük tehditlerden biri ırkçı, ayrımcı ve İslam karşıtı eğilimlerdeki yükseliştir. Müslümanlar, ayrımcılığa maruz kalanlar arasında ilk sırada yer almaktadır. Mazlum coğrafyada ve dünya genelinde yaşanan insanlık zulmü karşısında başta Birleşmiş Milletler ve tüm Sivil Toplum Örgütleri bu duruma sessiz kalmaktadır. Türkiye, iç ve dış tehditlere rağmen, muasır medeniyetler seviyesine doğru ilerlerken, dünyada ki mazlumların sesi olmayı da başarmıştır. Bugün Arakan'dan Filistin'e, Keşmir'den Suriye'ye, Dünya’nın bir çok yerinde mazlum ve mağdurların umudu olduysak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesindedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ki konuşmasında “Dünya Beşten Büyüktür.” ifadesi de aslında, dünya mazlumlarının duygu ve düşüncelerinin haykırışıdır” dedi.

AK Parti grup toplantısı sonrasında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Açıkgöz; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm dünya genelinde ve mazlum coğrafyasında neden bu kadar seviliyorun cevabı işte bu açıklamalarında açıkca görülüyor.

Cumhurbaşkanımızın bir dünya lideri olması sizce de tesadüf müdür? Şükürler olsun ki, İnsanı insan olarak görüp, inancına, diline, kökenine bakmadan tüm mazlum ve mağdurlara sahip çıkmayı, onların uluslararası alandaki sesi olmayı hakkı ve haklıyı savunan bir dünya liderimiz var... 

Her zaman haksızlığın karşısında "van minut’u" ile gönüllere taht kuran, Dünya Beşten Büyüktür.” ifadesi ile "Elif gibi" duran, mazlumların umudu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye'de ve tüm Dünya Müslümanlarınca işte bu sebeplerle seviliyor. 

Çünkü, Bugün bu mazlum coğrafyanın, gönül coğrafyamızın yegane umudu Türkiye Cumhuriyeti'dir ve onun lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır dedi.

Öyleki bugün bu mübarek günde tüm mazlumların ve tüm dünya Müslümanlarının duaları ile semaya açılan eller hep Türkiye için, Cumhurbaşkanımız için açılıyor. 

“KARDEŞÇE YAŞANAN BİR DÜNYA DİLİYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde Türkiyenin Dünya’daki mazlumların umudu olduğunu kaydeden Milletvekili Açıkgöz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ki “Dünya Beşten Büyüktür.” ifadesi de aslında, dünya mazlumlarının duygu ve düşüncelerinin haykırışıdır” dedi.

Gerek yurt içinde gerekse bölgede ve Dünya’da güvenin ve huzurun tesisi için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Açıkgöz, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, durmadan yılmadan yolumuza devam ediyoruz. Bizler Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye öğüdü olan; “Ey oğul! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” sözünü benimsemiş bir milletiz. Ülke olarak, devletimiz ve milletimizle, kökenleri, inançları veya fikirleri ne olursa olsun tüm vatandaşlarına eşit davranan; bireysel, siyasi ve kültürel farklılıkları zenginlik olarak gören bir devlet anlayışı ile, kendi toprakları içinde olduğu gibi, bölgemizde ve dünyada huzurun, istikrarın, güvenin tesisi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bu mübarek günde; Din, dil, ırk ve cinsiyet ayırımı gözetilmeksizin, insanlığın dünya nimetlerinden eşit olarak yararlandığı, tüm insanların barış içinde kardeşçe yaşadığı bir dünya diliyor, Nevşehirli tüm hemşehrilerimin Mübarek kandillerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.