AK PARTİ Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz, bugün katıldığı bir radyo programına telefonla bağlanarak canlı yayın konuğu oldu ve gündemi ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Açıkgöz'ün açıklamalarından kısa başlıklar;


19 Temmuz Salı günü itibariyle Meclis çalışmalarının başlaması nedeniyle mücadeleye Ankara’da devam edeceklerini belirten Açıkgöz, Bizler Tek Vatan Tek Bayrak Tek Millet ve Tek Devlet için ,Milli İrade ve Demokrasi nöbetimize Mecliste devam ediyoruz. Sizler Nevşehir Meydanlarında bizler TBMM'de Demokrasi nöbetimizi sürdüreceğiz.

Demokrasi nöbeti tutan Nevşehirlilere seslenen Milletvekili Açıkgöz, milletin bu ülkede oynanmak istenen oyunu ters çevirdiğini belirterek, ''Sizler bu ülkenin kaderini değiştirdiniz. Allah hepinizden razı olsun. Sizlerle ne kadar övünsem ne kadar teşekkür etsem azdır hepiniz hakkınızı helal edin. Sadece bu ülkedeki o karanlık emelleri olanlara değil, bütün dünyaya çok güçlü bir mesaj verdiniz. Bizler Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın eşliğinde bu ülkede inşallah bugünden itibaren bunların yaşanmaması için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

Milletimiz Meydanda Biz Vekilleride TBMM'deki Demokrasi nöbetine devam ediyoruz...

Açıkgöz "Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi "Bizler bu kutsal davaya Kefenimizi Giyipte" çıktık.

15 Temmuz Darbe Girişimine soyunan Bu namert eller, demokrasi mücadelesine inanmayan bu karanlık zihniyetler, bunlara ne dersek deyiniz, bu teröristler, bu ayrımcı güçler, sandıkta meselelerini halledemeyeceğini anlayanlar, ancak bu yollarla netice alacaklarını zannediyorlar. Biz bu yola merhum Menderes’in ifade ettiği gibi kefenimizi giyerek çıktık. Allah’ın kader planında bizler için koymuş olduğu ömrü, tayin ettiği ömrü, kimsenin kısaltmaya veya uzatmaya gücü yetmez" dedi. 


Konuşmasının sonunda Vatandaşlarımıza “Vatan ve demokrasi nöbetine devam” diye çağrısında bulunan Milletvekili Açıkgöz Nevşehir Diriliş Meydanında vatan ve demokrasi nöbetine devam edelim; sakın bitti diyerek terk etmeyelim. Meclis’te ve meydanlarda vatan ve demokrasi nöbetine devam, sakın bitti diyerek terk etmeyelim. Milletin vekilleri Meclis’te, millet meydanlarda, her ikisini de asla terketmeyeceğiz. Güneş güzel doğacak inşallah. Milletin iradesine pranga vurulamaz. Devletimiz ebediyete kadar var olacak; hainlere fırsat tanımayacak. Halk da demokrasiye sahip çıkıyor. 'Vatana ihanet hareketinin bedelini çok ağır ödeyecekler'. Emir komuta zincirinin dışında paralel yapının kurduğu tezgah, milletimizin basireti ve desteğiyle bozulmuştur.

Allah yar ve yardımcımızdır.. 

Milletin emanetini yüreğimizde taşıyoruz. Hainler pes edene kadar bekleyeceğiz.Darbe girişiminde bulunanlar alt edildi. Her şey normale dönüyor. Meydanlar boş kalmasın. Milletimiz demokrasiye sahip çıktı; çıkmaya da devam. Meclis'e bomba atıldı. Buradayız. Meclis’teyiz. Halkın iradesiyiz. Meydanları asla terketmeyin, milletin iradesi de Meclis'te elhamdülillah. Milletin vekilleri olarak Meclis’teyiz, millet sokaklara. Allah'ın izniyle sabah güneş daha güzel doğacak. Kaynağı belirsiz çeşitli yayın organlarından yapılan darbeci açıklamalara itibar etmeyiniz. Milletin iradesi hükümet işbaşında. Herkes sokağa çıksın Ülkemizin ve milletimizin geleceğini yine millet sahip çıkacaktır. Allah'ın izniyle milletin iradesinden başka hiçbir güç bu ülkede egemen olmayacaktır”


 Nevşehir halkından helallik isteyen Açıkgöz, hemşerilerini Allaha emanet ederek sözlerini noktaladı.

İşte AK PARTİ Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz'ün o açıklamaları...