AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ilk olarak terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Yozgatlı Şehit Özel Harekat polisi Osman Belkaya'nın cenaze törenine katıldı.

Yozgat’ın Şefaatli ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda şehit Özel Harekat polisi Osman Belkaya için cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazına AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ile birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı, Garnizon Komutanı Selçuk Yıldırım, şehidin meslektaşı, babası Yakup Belkaya ve diğer yakınları ile birlikte binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze namazında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Cenaze namazı öncesinde oğlunu Türk bayrağına sarılı tabutla son yolculuğuna uğurlayan anne Afet Belkaya, “Beni de oğlumun yanına koyun, oğlum sen çok babayiğittin oğlum” diye ağlarken şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada şehidin tabutunun başında nöbet tutan bir polis memurunun ağladığını gören şehit yakını, “Ağlama düşmanları güldürme, ağlama” diyerek polisin gözyaşlarını sildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazını şehidin babası Yakup Belkaya ile yan yana kıldı. Şehit Osman Belkaya’nın naaşı, helallik alınmasının ardından toprağa verilmek üzere Şefaatli İlçe Mezarlığı’na götürüldü.

Terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan 23 yaşındaki Özel Harekat polisi Osman Belkaya’nın cenazesine katılarak Şırnak’ta gerçekleştirilen hain terör saldırısını kınayan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, hayatını kaybeden tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diledi. 


Şefaatli ilçesindeki Şehit cenazesine katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, daha sonra Yozgat’ın Sorgun ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel davetlisi olarak Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki toplu açılış törenine katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Nevşehir halkının sevgi ve selamlarını iletti.