AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz ile  Dünya Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği (DERSİAD) Nevşehir Şubesine üye bir grup işadamı Bosna-Hersek’te incelemelerde, bir dizi görüşmelerde bulundu.
 
         Bosna ziyaretinin ilk günü Berat Kandili programıyla gönül kardeşlerimizle bir arada olmanın sevincini paylaşan heyetimiz, Berat Kandili’ ni  Saraybosna Fatih Camii’nde kutlayarak doyumsuz bir kandil programı yaşadı.
 
Bosna'nın Balkanlar'da bir Osmanlı şehri olarak görülmeye değer olduğunu söyleyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz,"Bosna Hersek, bizim için tarihi ve doğal güzellikler bakımından çok önemlidir. Yüz binlerce şehidin yattığı bu mekânın Karadeniz´i andıran doğal güzelliklerini de görmüş olduk. Saraybosna, Travnik, Poçiteli, Mostar ve daha birçok yeri ziyaret ettik. Bosna Hersek'i  yakından tanıma imkânı bulduk. Hala bir Osmanlı şehri havasında olan Bosna Hersek'ten etkilenmemek mümkün değil. Kandil programında yediden yetmişe çocuklarıyla camilere akın eden gönüldaş kardeşlerimiz, İslam geleneğini yaşayarak yaşattıkları için bizleri çok mutlu etti. Özümüz de bir kültürümüz de bir, bizim için Bosna-Hersek ata yadigârı özel bir diyar. Fırsatı olan tüm kardeşlerimizi Türkiye, Bosna-Hersek arasında karşılıklı ziyarete davet ediyorum. Bizim gönül bağımız da kültür bağımız da fiziki sınırlarımızdan ileridir. 15 Temmuz’da olduğu gibi o kutlu kandil gecesinde de eller; güçlü Türkiye’ nin ve ümmet-i Muhammed’ in birliği, beraberliği, kardeşliği için dualar eşliğinde açıldı. " dedi.