AK Parti TBMM Divan Katip Üyesi Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, beraberinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ile birlikte Çat Belediye Başkanı Kamil Duru'yu ziyaret etti.

Açıkgöz, Çat kasabasında düzenlenen kurslarda üretilen el emeği göz nuru yöresel ürünleri inceleyerek el sanatlarının yaşatılması gerektiğini söyledi.


AÇIKGÖZ: "EL SANATLARI, ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL KİŞİLİĞİNİN EN CANLI BELGESİ"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de ;"El sanatlarının yaşatılması çok önemli. Çat kasabamız Unutulmaya Yüz Tutan El Sanatlarına Sahip Çıkıyor. Gerçekten bunları gurur verici, tüm Çat kasabası halkının değerli ve becerikli hanımlarına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Çat Belediyesinin Geleneksel el sanatlarına verilen destek ile ilgili değerlendirme yapan Milletvekili Açıkgöz, el sanatlarının bir ülkenin kültürel kişiliğinin en canlı ve anlamlı belgeleri olduğunu söyledi. Bacılarımızın ve Gençlerimizin sayesinde kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılacağını ifade eden Açıkgöz, "Kursiyerlerimiz, hükümetimizin desteklediği projeler sayesinde hem kültürümüzü tanıyacak hem de el becerilerini geliştirecekler. Bir şey üretmek, ortaya koymak çok güzel. Belki bu mesleği icra etmeyecekler ama bunlar ülkemizin değerleri. Bunu gelecek nesillere aktarmak görevimiz. Amacımız, geçmiş ile gelecek arasında bir kültür köprüsü oluşturmak, kültür ve sanatımızın kaybolmasının önüne geçmektir" dedi.

Nevşehir Kapadokya bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını da koruma adına önemli adımlar atılıyor diyen
 Açıkgöz, "El emeği ve yöresel ürünleri bizlere hediye eden, Çat’ın gelişimi, büyümesi ve tanıtımı için fedakarca çalışan değerli Belediye Başkanımız Kamil Duru’ya teşekkür ediyorum". dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Milletvekili Açıkgöz ve Rektör Bağlı'ya günün anısına Çat kasabasının hamarat hanımları tarafından dikiş-nakış kursu öğrencilerinin ürettiği el sanatları ürünlerinden hediye etti.