AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Derinkuyu, Kaymaklı ,Güvercinlik ve Çardak'ta dolu yağışı sebebiyle zarar gören mahsuller nedeniyle, zor duruma düşen çiftçilerimiz için Nevşehir İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz'dan Bilgi Aldı.

Nevşehir İl Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tarafından Çiftçilerimizin Mağduriyet Yaşamaması İçin Hasar Tesbit Çalışmalarına Başlandığı Bildirildi.

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz Yaptığı Açıklamada," 14 Yıldır Ak Parti İktidarı Olarak Üreten Çiftçimizin Zor Günlerinde Yanında Olduk bundan sonrada milletimizin hizmetkarı olarak çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.


BUĞDAYIN ALIM FİYATINI 910 TL OLARAK BELİRLEDİK

AK Parti İktidarı  olarak Piyasaları yakından takip ediyoruz. Üreticilerimizin fiyatlardan memnun olması dolayısıyla Toprak Mahsülleri Ofisi şu anda devreye girmiyor, gerekirse girecek. Bazen fiyat açıklamak gibi açıklamamak da bir politikadır, gerekliliktir. Hasadın yoğunluğuna bağlı olarak buğday fiyatları biraz düşüş eğiliminde. Bu nedenle Toprak Mahsulleri hububat müdahale fiyatlarını açıklamak istemiştir.Bildiğiniz gibi Nevşehir önemli bir tarım kenti. Tarımsal gelişmede çiftçilerimiz için yeni açılımlar getiriyoruz. Türkiye'de tarımın stratejik bir sektör olduğunu paylaşmak istiyorum. Tarım potansiyelimizi açığa çıkarmak ana hedeflerimizden birisi olacaktır. Çiftçilerimiz Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ürünlerini satmak isterlerse sattıkları ürünlerin parasının tamamını bayramdan önce alacak. 2016 yılı için ekmeklik buğdayın alım fiyatını ton başına 910 tl olarak belirledik.

AK Parti çiftçilerimizin hem iyi gün hem de kara gün dostudur. Topraklarımızı geleceğimiz olarak görüyoruz diyen  

Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ın da grup toplantısında ifade ettikleri gibi Çiftçimizin ürünü tarlada asla kalmayacak. Kurda kuşa yem ettirmeyeceğiz. Bu yıl da don, sel, dolu, kuraklık gibi afetlerden zarar gören çiftçilerimiz var. Zarar tespit çalışmalarımız devam ediyor. AK Parti çifçimizin hem iyi gün hem kara gün dostudur. Tarım arazilerimizin atıl olmasının önüne geçeceğiz. Ekilmeyen arazilerin yeniden işlenmesi için düzenleme yapacağız. Biz kürsüden değil milletimizden yana konuşuruz dedi.