AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı TBMM'nin darbe girişimi sırasında bombalanarak zarar gören bölümlerini inceledi.

Açıkgöz darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, Milletimizin Milli iradeye sahip çıktığını söyledi.


"Bombalar nedeniyle büyük tahribat oluştu"

15 Temmuz Akşamı yapılan hain ve alçak saldırıların hedefindeki TBMM ana binası, yeni halkla ilişkiler binası ile ziyaretçi binası, uçak ve helikopterlerden atılan bombalar ve kurşunlar nedeniyle çok büyük tahribat gördüUçaklardan TBMM Kampüsü'ne atılan yaklaşık 10 bombadan 3'ü ağır tahribata neden oldu. Bombalar, Başbakanlık makamı, CHP ve MHP Gruplarının bulunduğu kata ve bahçeye atıldı.

"Demokrasimizin geçmişinde birtakım darbeler oldu ama bu kadar acımasız, sivilleri ayrım gözetmeksizin hedef alan darbe ilk defa oldu" diyen Açıkgöz, Meclis'in F16 jetlerinden atılan 3 bombanın hedefi haline geldiğini, bunun dışında 10'un üzerinde de ses bombası atıldığını söyledi.

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz darbe girişiminde bulunulduğu günden bu yana milli iradeye destek için gece gündüz demeden hem meydanlarda hemde mecliste nöbet tutmaya devam edeceklerini söyledi.

Milletvekili Mustafa Açıkgöz “Halkın iradesi, namusu, şerefi, bizim şerefimiz bizim namusumuzdur. Bizlerde sokakları boş bırakmayan vatandaşlar gibi meclisimizde nöbet tutuyoruz. Ben bu darbeyi yapmaya çalışanları şiddetle ve nefretle kınıyorum. Hiç kimse merak etmesin kimse bu ülkeyi bölemeyecektir. Bu ülkeye darbe yapamayacaklar. Ben tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir'de de sokakları boş bırakmayan halkıma şükranlarımı sunuyorum. Halkımızdan Allah razı olsun, hem iradesine hem de vatanına sahip çıktı” dedi.

Açıkgöz bu vesile ile “Tüm şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet ,yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah bir daha milletimize böyle acılar yaşatmasın” dedi.