AK Parti Nevşehir Milletvekili Eczacı Mustafa Açıkgöz AK Parti'nin 14 Ağustos Cuma günü 14. kuruluş yıl dönümü olduğunu anımsattı.

AK Parti 14 yaşında...

Kurulduğu günden bu yana Türk halkından büyük destek gören Adalet ve Kalkınma Partisi, halkın gösterdiği sevgi ve güven sonucu Türkiye ile birlikte hızla büyüdüğünü kaydeden Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz  ”Milletin partisi 14. yılına giriyor bunun mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi geride bıraktığı 14 yılın, 13 yılını millete hizmet ederek geçirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi, iktidara geldiği günden beri sosyal devlet olmanın gereği olarak birçok önemli politikayı hayata geçirdi, bunu lütuf değil bir görev olarak gerçekleştirdi.

AK Parti’nin gündemi her zaman milletten yana, her zaman hizmetten yana oldu. Her zaman düşüncemiz Türkiye’de taş üstüne taş koymak, milletimizin ihtiyaçlarını daha sağlıklı zeminlerde görebilmektir.

Türkiye AK Parti hükümetiyle her alanda reform niteliğinde çalışmaları hayata geçirerek son 10 yılı aşkın süredir büyük değişim yaşıyor.  

Bugün 2023’ü hedefleyen ve dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma gayreti içerisinde bir Türkiye var. AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’nin yurt dışındaki saygınlığı arttı.

Türkiye’nin artık kendine öz güveni var. Türkiye, alan el olma noktasından çıkmış, veren el olma noktasına gelmiştir. Türkiye’nin itibarı her geçen gün yükseldi. AK Partili tüm milletvekilleri  ve teşkilatımız dava arkadaşlarımız  halkla birebir iletişim halinde.

AK Parti doğuşu ile birlikte yalnız Türkiye’nin değil TBMM’de moral iklimini de değiştirdi. 14 Ağustos 2001 her yönüyle milat oluşturdu. O günden buyana Türk Siyaset tarihinde aşılamaz denilen bir çok engel, yıkılamaz denilen bir çok köhnemiş gelenek birer birer aşılmaya ve cesurca yıkılmaya başlandı. AK Parti kurulduğundan kısa bir süre sonra 81 ilde ve tüm ilçelerinde örgütlendi. Türkiye o dönemde Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekip arkadaşlarını kuraklıktan kırılan toprakların suya duyduğu hasret kadar güçlü bir hasret duygusu ile bekledi ve kuruluşundan sadece 15 ay sonra 3 Kasım 2002’de tek başına iktidara getirdi. Partimiz ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Süreç içerisinde engellemelerden tutun da darbelere, darbe girişimlerine ve en son paralel yapılanmanın kirli oyunlarına rağmen milletimizden aldığı güçle milletimizin yanında dimdik durmuştur.  


Bu parti milletle kurduğu gönül bağlarını sürdürdüğü sürece, bu millete hizmetkâr olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle hizmette ve başarıda sınır tanımayan bir anlayış içerisinde AK kadrolarıyla ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyan, başarıdan başarıya koşan partimizin tüm değerli mensuplarını kutluyor., Bugün milletin partisi, yani partimizin 14. Kuruluş Yıl dönümü , 
Partimizin 14. kuruluş yıldönümünün teşkilatlarımıza ve bize desteğini artırarak devam ettiren aziz milletimize, Nevşehirimize , ülkemize ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

AK Parti'nin, 14 yıldır milli iradeden sapmayan bir anlayışı ortaya koyduğunu ifade eden Açıkgöz, şöyle konuştu:

"AK Parti'nin bir gücü var, o da millet"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Eczacı Mustafa Açıkgöz , AK Parti'nin en önemli gücünün millet olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"AK Parti'nin bir gücü var o da millet. Milletin de bir gücü var o da rey ve sandık. Milyon dolarlarla rekabet edebilecek yegane güç 50 gramlık oy pusulasıdır. Bizim teşkilat olarak görevimiz Türkiye'nin nereden geldiğini, nerede olduğunu, nereye gitmesini düşündüğümüzü milletimizle paylaşıp, bir şekilde milletimizin gücünü AK Parti'de toplayabilmektir ve AK Parti'nin milletin gücü kendi üzerinde olan ve onunla birlikte hareket eden siyasal konumunu devam ettirebilmektir."

Tek başına iktidara hazırlıklı olduklarını ancak kararı milletin yani Milli İradenin verdiğini vurgulayan Açıkgöz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Millete küsülmez, darılmaz, milletin verdiği karar üzerinden yol haritası belirlenir. Millet yüzde 41 vererek AK Parti'yi milletin omurgası olarak tespit etmiştir ve 'ben sensiz yolculuk yapmak istemiyorum, AK Parti ile yolculuk yapmak istiyorum' demiştir. Şimdi bizim üzerimize bir önceki durumdan bu yeni durum, daha büyük bir vazife ortaya koymaktadır. Türkiye'de 2 aydan beri hükümet kurma çalışmaları devam ediyor. Bunun elbetteki son 20 günü anayasal projeler içerisinde devam ediyor ama zihni olarak Türkiye'de seçimin bittiği andan itibaren hepimiz müzakere ediyoruz. Bizim hem kendi ilimiz Nevşehir'de hem de Türkiye'de çok daha büyük gayret ortaya koyabilecek ve çok daha büyük bir mücadele edebilecek ve daha iyi sonuç alabilecek bir konuma ulaşmamız gerekir. Bunun için biz de çalışıyoruz." dedi.