AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, UETD ve UTIAD derneklerinin konuğu olarak Belçika ve Almanya’ da yaşayan gurbetçilerimizi ziyaret etmek için Belçika’ da ilk durağı olan “Osmanlı Gecesi” programında konuşma yaptı:

           ” Aziz hemşerilerim, değerli konuklar; hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. 2016 yılının bu ilk programında sizlerle beraber olmanın, Türkiye’ nin yaşadığı gelişmeleri sizlerle paylaşmanın mutluluğu içindeyim.

        Osmanlı Devleti 18.yy da Osmanlı İmparatorluğunda yaklaşık 20.000 vakıf varken cumhuriyete miras kalanların sayısı sadece 5859 taneydi. Bizler vakıf medeniyetiyle gelişmiş bir toplumuz. Son 14 yılda sizin gibi gönüldaşlarımızla tekrar bu yetkin vakıf sayılarını hep birlikte el ele artırdık.

             İstanbul’ u fetheden İslam’ ın ve ecdadımızın şanlı sancağını dalgalandıran Sultan Fatih Mehmed Han’ a ve o kutlu orduya da selam olsun.

             Osmanlı Devleti, vakıf medeniyetidir. Osmanlı Devleti’ ni zaferden zafere koşturan  i’ lây-ı kelimetullah ruhu, her alanda adalet ve ilmiye sınıfı bu şanlı ve büyük geleneği oluşturmuştur.

           Fatih Sultan Mehmet Han’ ın İstanbul’ u fethetmeden önce dediği gibi “Biz toprakları değil, gönülleri fethetmeye gidiyoruz. Ya Rabbi, sana hamdolsun; bana böyle birbirini düşünen millet ihsan ettin. Ben bu milletimle değil Bizans’ ı dünyayı bile fethederim.”

       Çok şükür ki İslam coğrafyasının umudu, sancaktarı Türkiye Cumhuriyeti ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, Sayın Başbakanımız Ahmet DAVUTOĞLU gibi gönülleri fetheden liderlerimiz ile sizin gibi gönlü yüce milletimiz var.

         Bu engin vakıf kültürünü ve yazılı vakıf eserleri, kültür mirasımızı daha iyi okumak, anlamak için Osmanlıca’ yı da öğrenmek bizler için biz zaruret halini almıştır.

            Aziz konuklar; Türkiye bu zorlukları da aşarak bütün hızıyla geleceğe yürümeye devam ediyor. Çevremizde yaşanan yangınlara, olumsuz küresel şartlara ve geçen yıl geçirdiğimiz iki önemli seçime rağmen hedeflerimizde en ufak bir sapma olmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Millet olarak son 14 yılda çok büyük işler başardık, ama daha yapacak çok işimiz, gerçekleştirecek çok hedefimiz var.

            Her insanımıza daha iyi, daha rahat, daha huzurlu ve daha yeterli bir hayat sunabilmek için geceli-gündüzlü tüm kadrolarımızla çalışıyoruz. Bu ülkenin her ferdinin yüzü gülünceye, her ocağı şenleninceye kadar bize durmak yok, dinlenmek yok.

            Yine Türkiye’ nin menfaatlerinin peşinde Türkiye’ nin sesini duyurmak üzere çalışıyor olacağız. İnşa etmeye çalıştığımız gelecek, 78 milyon insanımızın ortak geleceğidir. Bu geleceğin, sizleri de en az bizler kadar heyecanlandırdığını biliyorum.

            Allah yolumuzu açık etsin, yar ve yardımcımız olsun. Evleriniz, haneniz hep şen ve bereketli olsun. Hayırlı akşamlar diliyorum.”

            Geniş bir katılımın sağlandığı toplantıda, semazen gösterileri de geceye renk kattı. Sayın AÇIKGÖZ’ ün teşriflerinden gayet memnuniyet duyan davetliler, daha sonra Milletvekili Sayın Mustafa AÇIKGÖZ ile bire bir sohbet imkanı buldu.