AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Bu illetten bir an önce kurtulmamız için tüm vatandaşlarımız mecbur kalmadıkça evden dışarı çıkmasın” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Sizinde bildiğiniz gibi son derece önemli küresel bir tehditle, bir salgınla karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak da Cumhurbaşkanımızın koordinasyonunda ilgili bütün kurumlarımız başta Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımız olmak üzere ilgili tüm kamu ve kuruluşları üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor.
 
Devletimizin her alanda almış olduğu bir çok tedbir var. Bizlerde vatandaş olarak devletin almış olduğu bu tedbirlere de mutlak suretle destek vermemiz gerekiyor. Bunun yolu da sosyal mesafeyi artırmamız, teması büyük ölçüde kesmemiz, mümkün olduğunca evde hayatımızı getirmemiz gerekiyor. Tabi ki burada yaşlı vatandaşlarımızla ilgili de sorumluluklarımız var. Onlarda büyük risk grubunu oluşturuyorlar. Onların da evde kalmalarını ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için zaten devletimizin ilgili kurumları üzerilerine düşeni yapıyorlar ama onun dışında gençlerden aile büyüklerine sahip çıkmalarını, onların  mümkün oldukça dışarıdan uzak kalmaları ve olası tehditten etkilenmediğinin temin edilmesi gerekiyor.
 
Son derece şeffaf olarak bu süreç yürütülüyor. Başından beri ülkemizde vaka görülmeden Çin'deki başlayan salgının Avrupa'da görülmesiyle gerekli tüm hazırlıklar yapıldı. Sahaya çıktığımız da bir takım eksiklikleri gördüğümüzde süreç içerisinde düzenlemeleri yapılıyor ama başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün etkili kamu ve kuruluşlarımız bunların personelleri büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Hepsine gönülden şükranlarımızı sunuyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Sağlık Bakanımız, İçişleri bakanımız olmak üzere olmak üzere bu konu da çok ciddi mücadele veren tüm arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Vatandaş olarak mutlak suretle destek vermemiz gerekiyor.” dedi.

Açıkgöz birde velilere çocukları için tavsiyede bulundu:

COVID-19 ile mücadele sürecinde çocuğunuzun da sağlığını önemseyin.

Sağlıklı uyku almasına ve sağlıklı beslenmesine özen gösterin.

Onunla birlikte basit ev egzersizleri yapın.

Kişisel temizliğini ihmal etmeyin.

Evde Kal NEVŞEHİR!

Evde Huzur,

Evde Mutluluk,

Evde Sağlık Var.

#EvdeHayatVar

 #BeraberBaşaracağız