Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yrd. Doç.Dr. Özden TAŞĞIN : " Amasız acıda birleşirsek bu topraklarda bir, diri ve huzur içinde yaşayabiliriz." dedi.


Acıyı Paylaşmak….

Yıllarca köken ve mezhep ayrımı yapmadan can veren TÜRK milleti, bin yıllık kardeşliğin devamı yolunda sebat etmiştir. 
Türkiye üzerinde oynanan oyunlarla, toplumun kardeş kavgasına itilmek istendiği aşikardır. Karanlık senaryolar milletimize bulaştırılmak istenmiş ama tutmamıştır. 
Etnik hezeyanlar ve kimlik merkezli tahrikler, devlet ve toplum hayatının işleyişine çomak sokmuştur. Bölücülerin geçen sürede cesaret aldığını ve Türkiye’yi kardeş kavgasına sürüklemek için yarış içine girerek etnik temelde ayrışmanın fitili ateşlemiştir 
 Bu millet; şehit yadigarı topraklarımızda gözü olanları affetmez. Bir insanımızdan da vazgeçmez. Tek ihtiyacımız tertemiz bir sayfadır. 
O tertemiz sayfa, ne zaman ki büyük TÜRK milleti olarak bu ülkede; Özgecan’ların, Yasin’lerin, Yunus’ların ve Fırat Çakıroğlu’larının şehadetlerine üzülür ve gözyaşlarımızı duaya dönüştürürsek velhasılı Devletimizin ve Milletimizin birliği ve dirliğinde kardeş olursak tüm hain planlar boşa çıkacaktır.
Bizler bu topraklar üzerinde yüzyıllardır yaşayan, müşterek değerleri ve hedefleri, farklılıklarından fazla ve anlamlı olan büyük bir milletin mensuplarıyız. 
Taşğın, “Hamd olsun bu kültür ve kurallar, saldırılara rağmen ayaktadır. Türk milleti, üzerine geçirilmeye çalışan kefeni bir kader olarak kabul etmeyecektir. Türkiye’nin husumet ve kavgayla tükenip yok olmasına seyirci kalmayacaktır. Herkes yöresi, anasının dili ve etnik temeli ne olursa olsun her vatandaşımız Türk milleti, milli kimlikle birlikte yaşama ve kardeşlik etrafında kenetlenecektir. Türk milleti yasalarla belirlenmiş, masalarda oluşmamış, müzakerelerle var olmamıştır. Türkiye’de etnik kimlik yakıştırması yapanlar kaybedeceklerdir. 
                                                            Saygılarımla     Yrd. Doç. Dr. Özden TAŞĞIN