NEVŞEHİR/FİBHABER- ( Özel)- 7 Haziran Genel seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Milletvekili Aday Adayı olmasına kesin gözle bakılan Değerli Hemşehrimiz Necdet Ada'nın 10 şubatta neden istifa etmediği belli oldu...

Aday adaylık sürecinde Nevşehir Ak partiden aday adaylığı sıkça gündeme gelen Gülşehir'in Tuzköy nüfüsuna kayıtlı, Başbakanlık idari ve Mali İşler Başkanı Necdet ADA'nın, "Vekil adayı olmak isteyen memurların son istifa tarihi olarak belirlenen 10 Şubat 2015 tarihinde" neden istifa etmediği ortaya çıktı...

FİB Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgilere göre Nevşehirli Değerli Hemşehrimiz Sayın Necdet Ada Başbakan Başmüşaviri kadrosuna atandı. Ada, Başbakan Başmüşaviri olarak idari ve mali işler görevini yürütecek.


Başmüşavirliğe atanan Necdet Ada, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Sarayı, İstanbul'daki Vahidettin Köşkü ile Sivri Ada ve Yassı Ada'nın Özgürlük ve Demokrasi Adası'na Dönüştürülmesi Projelerininde sorumlu yöneticisi olarak bu görevleride sürdürüyor.

www.fibhaber.com olarak Nevşehirimizin Ankara da ki en önemli Bürokratı olarak Nevşehirlilerinde gururu olmaya devam eden Değerli Hemşehrimiz Sayın Necdet ADA'yı bu görevlerinden dolayı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz..




Başbakan Baş Müşaviri Necdet ADA Kimdir...?

1966 yılında Nevşehir İli Gülşehir İlçesi Tuzköy Beldesinde doğdu, ilk ve orta okulu, Tuzköy ilköğretim Okulunda okudu. Liseyi Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu.


1988 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde kontrolör olarak iş hayatına başladı. 1990 yılından bu güne kadar Başbakanlıkta sırasıyla Memur, Şube Müdürü, Daire Başkanı ve son olarak idari ve Mali İşler Başkanlığı görevlerinde bulundu.


Bu süre zarfında; TODAİ'den Stres Yönetimi ve Protokol Yönetimi, Kamu İhale Kurumundan, Kamu İhale Kanunu île Eğiticilerin Eğitimi, BÜMKO, TÜBİTAK, TÜSSİDE gibi kurumlardan mesleki gelişim konularında bir çok eğitim ve seminere katılmıştır.


Bunların yanı sıra LİKYA Eğitim Akademisi'nde Yönetici Geliştirme ve Kişisel Gelişim konularında da bir çok eğitime katılmıştır.

Meclis Haber Dergisi tarafından "2010, Yılın Bürokratı Ödülü''ne layık görülen Necdet ADA, ingilizce bilmektedir.

Evli ve bir çocuk babasıdır.