AK Parti Milletvekili Aday Adayı Av.Sema Yurtbilir Yavuz, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir Şubesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette özellikle Nevşehir'deki insan haklarıyla ilgili sorunlar üzerine sohbet edildi.

Yurtbilir şunları dile getirdi:

"Nevşehir "uydu kent" olması sebebiyle birçok sığınmacıyı bünyesinde barındırıyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği bu sığınmacıların evraklarını tamamlayıp başka ülkelere gönderene kadar bu insanları misafir ediyoruz.  Savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınanlarla beraber sığınmacı sayısı biraz daha arttı. Mazluma kucak açmak büyük devlet olduğunuzun ispatıdır. Bugün Birleşmiş Milletler'in bile takdir ettiği bir noktadayız.

 Avukat olarak, ırk, din, milliyet ayırmaksızın bu insanların da hukuki sorunlarına el uzatıyoruz.Geçici koruma statüsü ve MÖHUK gereği bu insanlar Türkiye'de bulundukları süre içinde bizim kanunlarımıza tabiler. Millet olarak insan haklarına, insani değerlere saygımız da bunu gerektiriyor."dedi.

Ziyarette, kadın ve şiddet, çocukların cinsel istismarı, madde bağımlılığı gibi konular üzerinde de sohbet edildi. İHH Nevşehir Şube Başkanı Baki Öncül, ziyaretinden ve insan hakları konusunda duyarlı çalışmalarından dolayı Yurtbilir'e teşekkür ederken aday adaylığı sürecinde kendisine başarılar diledi.