AK Parti demokrasiyi, halkın geniş boyutlu katılımı ile sürekli geliştirilmesi gereken bir süreç olarak görmektedir. Hoşgörü, diyalog ve müzakere rejimi olan demokrasi, hukuk kurallarının ve yönetim ilkelerinin vatandaşların rızasıyla ve iradesiyle şekillendiği yönetim biçimidir. 
Çoğulcu bir anlayışla karar süreçlerinin işletildiği, her türlü işlem ve eylemin evrensel hukuk normlarına dayalı objektif kriterlerle denetlendiği demokratik yönetimlerde sivil toplum kuruluşları, medya, kanaat önderleri, meslek kuruluşları gibi kesimler ve örgütler aktif rol oynarlar.
AK Parti, vesayetçi anlayışı kırarak millet iradesinin kurum ve kuruluşlara yansımasını mümkün kılmıştır. Noksan bir demokrasiyi Türkiye’ye yakıştırmayan AK Parti, ileri demokrasiye sahip ülkelerdeki gelişmiş standartları yakalamak için bugüne kadar olan gayretini bundan sonra da sürdürecektir.
İlklerin partisi olan AK Parti, Yeni Türkiye yolunda yarın ilimizdeki tüm STK’lere kimi Nevşehir Milletvekili olarak görmek istersiniz sorusuna cevap arayacaktır. Mevlana’nın “Dün dünde kaldı cancağızım, yarın için bir şeyler söylemek lazım” düşüncesi çok anlamlıdır.
Kendisini ifade etmek, fikirlerini duyurmak üzere kurulan ve bir çok sorunun çözümünde öncü olan tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına katılımlarından dolayı şimdiden teşekkür ederken, İlimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyor ve temenni ediyorum.