AK Parti'de 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için başvuruda bulunan aday adaylarıyla mülakatlar başladı. Milletvekili aday adayları sabah saatlerinde mülakatlar için AK Parti Genel Merkezi'ne gelmeye başladı. Mülakatları, genel başkan yardımcıları başkanlığında oluşturulan 12 ayrı komisyon gerçekleştiriyor. Komisyonlarda, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, eski Adalet Bakanı Sahdulah Ergin ve eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile MYK üyeleri de yer alıyor. Mülakatlarda, aday adaylarına, özgeçmişlerinin yanısıra ''Parti için ne yapabilirsiniz, programınız, projeleriniz var mı?'' soruları yöneltiliyor. AK Parti'ye milletvekili aday adaylığı için 5 bin 559 başvuru olmuştu. Adaylara özgeçmişleriyle birlikte daha özel sorular da soruluyor: * Neden siyaset yapmak istiyorsunuz? * Neden AK Parti'yi seçtiniz? * Aday olmak istediğiniz bölgeyle ilgili ne gibi projeleriniz var? * Parti için ne yapabilirsiniz?"

AK Parti'de temayül yoklamaları yapıldı, teşkilatlar aday adaylarını belirledi. Artık söz sırası genel merkezde. Aday adaylarını bu kez "mülakat" heyecanı sardı. Milletvekili olmak için başvurusunu yapanlar bu kez komisyon üyeleri karşısında ter döküyor.


Adaylara özgeçmişleriyle birlikte daha özel sorular da soruluyor:

 -"Neden siyaset yapmak istiyorsunuz?

 -Neden AK Parti'yi seçtiniz?

 -Aday olmak istediğiniz bölgeyle ilgili ne gibi projeleriniz var?

 -Parti için ne yapabilirsiniz?"

 AK Parti'de mülakatlar üç hafta boyunca devam edecek. Kimlerin aday olacağına Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki son komisyon karar verecek.