Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi sitesinde yayınlanan kararda, seçim bürolarının ancak seçim döneminin başlangıç tarihi olan 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren açılabileceği, aday adaylarının bu tarihten önce seçim büroları açmalarının mümkün olamayacağı belirtildi.

Açıklamada aday adaylarının kendilerini tanıtıcı ilan, afiş, pankart asamayacakları, matbua dağıtamayacakları, sadece siyasi partilerce önseçim döneminde tüzüklerinde gösterilmek kaydıyla aday adayları için bunların vereceği bilgilerin de esas alındığı, aday adaylarının meslek veya sanat hayatlarındaki derece, başarı ve eserlerini, memlekete yaptığı hizmetleri gösterir vesikalık fotoğraflarını taşıyan matbualar bastırılıp dağıtılabileceği bildirildi.

Aday adaylarının soyadı alfabe sırasına göre düzenlenecek bilgileri içeren matbuaların (önseçimde) sandık başlarına asılabileceği de kaydedildi. Alınan kararın denetiminin İl Seçim Kurulu ve Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü işbirliği ile yapılacağı ve kararlara uymayanlar hakkında işlem yapılacağı bildirildi.