NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in en aktif kadın Sivil Toplum Kuruluşu olan Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek, yaklaşan seçimler öncesinde siyasi partilere çağrıda bulunarak Kadın adaylara da aday sıralamasında yer verilmesini istedi.

Kadınların siyasete atılması konusunda siyasi parti yöneticilerine önemli görevler düştüğünü kaydeden Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek, Haziran ayında yapılacak olan seçimlerde Nevşehir’den bütün siyasi partilerden bayan aday görmek istediklerini dile getirdi.

Demirbilek, “Kadınlarımızın siyasete atılması konusunda siyasi partilerimize ve yöneticilerine önemli bir görev düşüyor. Toplum içerisinde kadına verilen önemin yanında siyasette de kadınlarımızın önemsenmesini bekliyoruz. İlimizde özellikle AK Parti, MHP ve CHP başta olmak üzere diğer siyasi partilerin de bayanlara seçilebilecekleri sıralardan aday göstermelerini bekliyoruz. Kadın aday adaylarının siyasete girme ve bu konuda cesaretlendirilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.