NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de 7 siyasi parti merkezde aday gösterdi. Bu adayların bir araya gelip Nevşehir’e kazandıracakları projeleri anlatıp üzerinde görüş alışverişinde bulunabilecekleri, gerektiğinde tartışabilecekleri bir kültür düzeyi ne yazık ki ilimizde kalmadı.

Ak Partinin Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de bu tür TV, Radyo programlarına sıcak bakmadığı gözlenirken, adayların da geçtiğimiz yıllarda özellikle Vatandaşa kime oy vereceği konusunda ciddi bir öngörü sağlayan bu tarz programlara sıcak bakmadığı da görülüyor.

Günümüz koşullarında Nevşehir’de yayın yapan sadece bir televizyonunun bulunması, o televizyonun da karasal olarak yayın yapması gibi nedenlerle anlaşılan o ki, bu yerel seçim sürecinde de adayların bir araya gelip Memleket meseleleri üzerine düşüncelerini ortaya koyabilecekleri. Üslubu ile tartışabileceklerini göremeyeceğiz. Öte yandan ilimizde yayın yapan 5 radyo kanalından sadece birinde haber programı yapılıyor olması da dikkat çekiyor.

İlimizde Ak Parti Hasan Ünver’i, MHP Mehmet Varol’u, CHP Serkan Sağlamer’i, BBP Fatih Sağlamkardeş’i, Saadet Partisi İbrahim Çakır’ı, Bağımsı Türkiye Partisi İkbal Şişman’ı, Demokrat Parti ise Mustafa Isınır’ı aday gösterdi.

Bu adayların memleket meselelerine ne denli hakim oldukları, şehrin sorunlarına bakış açılarını, göreve seçilebilmeleri durumunda hangi projeleri nasıl hayata geçirmeyi planladıkları gibi soruların cevabı bu seçim döneminde de sadece bireysel açıklamalardan ileri gitmeyecek.

Durum böyle olunca sandık başına gidecek olan Nevşehirli seçmen kimin ne projesi varmış, kim daha fazla Nevşehir’e hizmet edebilecekmiş kıyaslamasına giremeyecek.