Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Nevşehir’e gelen Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, izlenen ekonomik değerler ışığında Türkiye’nin her alanda büyümesi ve kalkınması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirterek “ Yarınlarımız bugünden daha iyi olacak.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Nevşehir Valiliği önünde Vali İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Mazhar Bağlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit,  İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar tarafından karşılandı.

Nevşehir Valiliğinde Nevşehir ziyaretine ilişkin bilgiler aktaran Ağbal, Nevşehir’in gerek tarihi ve kültürel değerleri ve gerekse doğal güzellikleri ile Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Hükümet olarak Nevşehir’in alt ve üst yapı hizmetlerinden en iyi bir şekilde yararlanmasına yönelik ciddi bir yatırım hareketliliğine sahne olan şehirlerin başında geldiğini aktaran Ağbal, son yıllarda sanayi alanındaki yatırımlarıyla da dikkatleri çeken Nevşehir’in önümüzdeki süreçte daha nitelikli hizmetlere de sahip olacağını hep birlikte göreceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, daha sonra Vali İlhami Aktaş ‘dan Nevşehir ile ilgili brifing aldı.

Ağbal daha sonra Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda işadamı ve sanayicilerle bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)nde oldukça önemli çalışmaları beraber  imza attıkları  Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’ı Nevşehir’de misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Daha sonra konuşan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal,Türkiye’de son 17 yıllık süreçte Milli Gelirin 3 kat oranında arttığına işaret etti. Ağbal, ülkemizde yaşanan başta ekonomik olmak üzere birçok sorunun aşılmasında hep birlikte çalışmalar yaptıklarını dile getirdi ve bu gelişimin sanayicisi, işadamı, sivil toplum örgütleriyle el ele verilerek ortaya konulduğunu kaydetti.

“Türkiye’nin ekonomisinin önü oldukça açık” diyen Ağbal, önümüzdeki süreçte bunun oldukça belirgin bir şekilde ortaya çıkacağını ifade etti. Ağbal “ Önümüzdeki 4.5 yıllık süreçte herhangi bir seçim olmayacak. Dolayısıyla bu süreç ülkemizin ekonomik anlamda daha da ileri düzeylere ulaşacağı ve ciddi bir ilerleme kaydedeceği bir konumda olacak. Yine önümüzdeki süreç istihdamın daha da artacağı bir dönem olacak.Yarınlarımız bugünden daha iyi olacak.” diye konuştu.

Ağbal, Nevşehir OSB’nin doğalgazdan yararlandırılmasına yönelik çalışmaların yapıldığını belirterek, Nevşehir-Aksaray arasındaki 70 km. bölünmüş yolun bu yıl içerisinde yapımına başlanılması için de çalışmaların başlatılacağını kaydetti. Ağbal, hükümet olarak sanayi sitelerinin şehir içerisinde olmasına şehrin genel slüetini ve yaşanabilirliği olumsuz yönde etkilediği düşüncesinde olduklarını ifade ederek Nevşehir Sanayi Sitesi’nin de şehrin dışında daha iyi şartlarda ekonomiye hizmet eder hale getirilmesi yönünde Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan çalışmalara da  gereken desteği vereceklerini söyledi.

Ağbal son olarak yılda 3 milyona yaklaşan  turist sayısı ile Türkiye’nin dışa açılan en önemli kapılarından biri olan Nevşehir’deki Havalimanının terminal kısmının bu yıl yatırım planlamasına alınacağını ve inşaat çalışmalarının da yine bu yıl içerisinde başlatılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal daha sonra Nevşehirli sanayici ve işadamlarıyla istişarelerde bulundu.