AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, düzenlediği basın toplantısında 7 Haziran 2015 Genel Seçim sürecine ilişkin gündemi değerlendirdi.

Atalay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün gerçekleştirilen MYK toplantısına ilişkin bilgiler verdi.

Toplantıda ağırlıklı olarak kongre sürecinin konuşulduğunu anlatan Atalay, şu ana kadar bin 44 parti teşkilatında kongre yapıldığını, 43 teşkilatın kaldığını bunların da 15 Şubat'a kadar tamamlanacağını söyledi.

İl bazında da 56 ilde kongre sürecinin tamamlandığını, 25 ilin kaldığını aktaran Atalay, bu kongrelerin büyük bir coşku içinde gerçekleştiğini dile getirdi.

Atalay, kongreler bittiğinde de taptaze, yenilenmiş ve enerji dolu bir kadro ile 2015 genel seçimlerine yönelik çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

Seçime dönük çalışmaların MYK'nın ana gündem maddesi olduğunu aktaran Atalay, seçimle ilgili yoğun bir çalışmanın sürdüğünü anlattı. 

AK Parti'nin seçim kampanyalarının daima fark yarattığını ve en büyük kampanyaların gerçekleştirildiğini belirten Atalay, "Çok güçlü bir kampanya hazırlıyoruz. Epeyce sürprizlerimiz olacak ve büyük bir kampanya olacak. Yani 7 Haziran'a doğru, ilkbaharın nisan, mayıs ayları Türkiye için inşallah bir demokrasi şöleni olacak ülke genelinde" diye konuştu.

Hükümetin, seçimin güvenliği ve huzur içinde geçmesi için her türlü tedbiri aldığını vurgulayan Atalay, YSK'nın seçim takviminin açıklanmasının ardından parti olarak seçim takvimlerini yayınlayacaklarını kaydetti.

Atalay, "Seçim tarihi, 7 Haziran 2015'tir. Biliyorsunuz, seçimle ilgili bir tarih değiştirme falan söz konusu olsa bu AK Parti'nin yapabileceği bir şey. Bu konuda hiçbir tereddüt söz konusu değil. Seçim, 7 Haziran'da. Bütün çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz ve bundan sonraki takvim de ona göre açıklanacaktır" ifadesini kullandı.

Aday adaylıklarıyla ilgili ilke kararı

Aday adayı olacak kamu görevlilerinin istifa tarihinin 10 Şubat olduğunu anımsatan Atalay, parti teşkilatlarıyla ilgili bir ilke kararı aldıklarını, kongrelerde 'gerek teşkilat başkanları, gerek yönetimdekiler aday adayı olmak için istifa etmesinler. İstifa edecek olanlar, buralara aday olmasınlar' şeklinde bir ilke kararı açıklandığını anımsattı. 

Dolayısıyla bu anlamda parti teşkilatlarında bir istifa beklemediklerini dile getiren Atalay, dünkü MYK toplantısında da partili belediye başkanlarının, belediye meclisi üyelerinin ve il genel meclisi üyelerinin de istifa etmemesi yönünde bir ilke kararının benimsendiğini vurguladı.