AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığınca hazırlanan "Kampüse Hoş geldin" projesiyle Nevşehir´de üniversiteye yeni başlayan öğrencilere, üniversiteye adaptasyon, barınma ve burs imkânları hakkında rehberlik hizmeti veriliyor. Ayrıca Üniversiteyi ve şehri tanımaları açısından öğrencilere yardımcı olmak adına üniversite girişinde kurulan stantta kek ve m.suyu ikram edilirken öğrencilere üniversite bölümleri hakkında bilgi veriliyor.

KAMPÜSE HOŞ GELDİN
AK Parti Gençlik Kolları Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar yaptığı açıklamada, Gençlik Kolları olarak Türkiye´de 15-30 yaş arası gençliğe ulaşmak, onların sorunlarını çözmekle görevli olduklarını söyledi. Gençlerle birçok farklı projede bir araya geldiklerini ifade eden Yanar, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla üniversite öğrencilerine yönelik proje geliştirdiklerini belirtti. Yanar, Bu yıl Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine kayıt yaptıran öğrencilere her yıl olduğu gibi bu senede en güzel şekilde ev sahipliği yapıyoruz. Ailelerinden ayrı yeni bir hayata adım atan bu öğrenciler için genel merkez tarafından hazırlanan "Kampüse Hoş geldin" projesini bizler de Nevşehir´de hayata geçirdiklerini ifade etti.
HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
Nevşehir´de proje kapsamında 300 öğrenciye ulaştıklarını öğrencilere il veya ilçedeki barınma, burs ve diğer imkânlarla ilgili bilgi verdiklerini bildirdi. Üniversiteli gençlere gerekli rehberlik hizmetini sunmalarının ardından öğrencilerin kendi kararlarını verdiğine dikkat çeken Yanar, üniversite öğrencilerinin sadece kayıt zamanında yanlarında olmayacaklarını, proje kapsamında kariyerleriyle öne çıkmış siyasiler, profesyoneller ve iş adamlarının katılımıyla programlar düzenleyeceklerini ifade etti. Yanar, üniversite öğrencilerinin burs imkânlarının sınırlı olduğunu, bu konuda öğrencilerin çok iyi araştırma yapması gerektiğini aktardı.