Sunar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Kazım Sunar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Kazım Sunar, yayımladığı mesajında AK Parti’nin kurulduğu yıldan bu yana kadını ve gençliği merkeze alan yönetim anlayışındaki kararlı  duruşunun kadınları cesaretlendirdiğini söyledi.

Sunar, kadın ve anne olmanın aynı gönül diliyle konuşma anlamına geldiğini belirtti. Türkiye’de terör oyununu kadınlar ve annelerin bozacağını ifade eden Sunar, kırmızı çizgileri tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet olan milli birlik ve kardeşlik projesinde Başbakanın bir konunun altını ısrarla altını çizerek, “Silahlar sussun, analar ağlamasın diyor Başbakanımız. Kadının ve ananın gönül dili birdir. Anneliğin ideolojisinin olmadığını söylüyor. Israrla Analar ağlamasın diyor. Ana yüreğinin, kadın yüreğinin terörü bitirecek güçte olduğunu çok iyi biliyor. 8 Mart 1857 yılında New York’taki grevde ölen 129 işçinin birçoğunun kadın olmasından dolayı kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar günündeki dayanışma, bugün ülkemizde terörün bitmesi ve ülkemize huzurun gelmesi için çok önemli bir örnektir” dedi.

Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandığını hatırlatan Sunar, “Artık kadınlar hayatın bütün alanlarında yer alarak daha kararlı bir duruşa sahipler. AK Parti’nin kurulduğu yıldan bu yana kadını ve gençliği merkeze alan yönetim anlayışındaki kararlı duruşu kadınlarımızı cesaretlendirmiştir. Merkezinde insan çizgisinde hizmet olan AK Parti iktidarı politikalarında kadına pozitif ayrımcılık yaparak toplum içindeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Türkiye’nin huzura ihtiyaç duyduğu bu dönemde bunu tesis edecek en büyük dil kadınlarımızın gönül dilidir, duygusudur. Gönül dilinde rahmet ve huzur olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dilerim” diye konuştu.


Hamleci’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

AK Parti Nevşehir  İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Hamleci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Hamleci “Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar kadınların, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev aldığını ve bundan sonra da almaya devam edeceğini söyledi.

Hamleci, "Son yıllarda kadın sayısının her alanda artarak devam ediyor olması, değişim ve dönüşümün en somut örneğidir. AK Parti olarak Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM’de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nu kurduklarını dile getiren AK Parti Nevşehir  İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Hamleci,  “ 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandum ile de kadınlarımıza pozitif ayırımcılık getirdik. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun TBMM’de kabul edildi. Bu Kanun ile şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması amacıyla, sosyal yardımlarla sosyal hizmetleri birlikte yürüterek, ülkemizde bir ilki gerçekleştirip Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı kurduk. Toplumda paylaşma ve dayanışma duygusunun aile içerisinde temellendiğine dikkat çekerek, Türkiye’de aile içi şiddet sorununa sahip çıkılmaya başlanmıştır. Bu ve benzeri sorunların çözümü, aileye değer veren görüşlerin gelişmesiyle sağlanabilir. Aile, şiddeti değil, merhamet ve barışı temsil etmelidir. Basına yansıyan kadına şiddet görüntülerinin toplumun içini acıttığını, bu görüntülerin son bulabilmesi için herkesin elinden gelen gayreti sergilemesi gerekir” dedi.