AK Parti’de aday belirleme çalışmaları son aşamaya geldi. 6 bin 223 aday adayı sayısı çeşitli aşamalardan geçerek bin 100’e indirildi. 
 Liste Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyona teslim edildi. Genel merkezin 9. katında çalışan komisyon 550 ismi şekillendirirken liste dışından bazı kişilere de teklif götürecek.


Yeni Türkiye'yi inşa etme yolunda önemli bir aşama olan 7 Haziran genel seçimleri için aday belirleme çalışmalarını sürdüren AK Parti'de son aşamaya gelindi. Aday adayı listesi bin 100 kişiye indirildi.

AK Parti 9. katta aday mesaisi
AK Parti'de aday belirleme çalışmaları son aşamaya geldi. 7 Haziran genel seçimleri için AK Parti'ye 6 bin 223 aday adayı başvurdu. Bu aday adaylarından, temayül yoklaması, mülakat, anket ve yapılan değerlendirmeler sonucunda sayı bin 100'e indirildi. Liste, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyona teslim edildi. Yeni Türkiye'yi inşa edecek 550 kişilik listeyi şekillendirecek olan Davutoğlu ve kurmayları, bu isimlerin dışında, bazı isimlere de özel olarak teklif götürecek.

İSİMLER MASADA
İlk etapta başvuran 6 bin 223 aday adayını, 12 ayrı alt komisyon, temayül ve mülakat sonuçlarını değerlendirek 2 bine kadar indirdi. Daha sonra Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu, Mustafa Şentop ve Genel Sekreter Haluk İpek'in başında olduğu dört ara komisyon, gerekli elemeleri yaparak, sayıyı 550 kişiden oluşacak listenin iki katı olacak şekilde bin 100'e indirdi. Tüm raporlar da bu komisyonlar tarafından üst komisyona sunuldu.
SIRA ÜST KOMİSYONDA
Üst komisyon, AK Parti Genel Merkezi'nin 9'uncu katında çalışıyor. Komisyon, il il, tek tek aday adaylarının bilgilerini, “projeksiyonlu” sunum eşliğinde değerlendiyor. Adayların özgeçmişlerinden projelerine, temayülde çıkan sonuçlardan mülakat karnelerine kadar veriler titiz bir şekilde gözden geçiriliyor. Parti yönetimi, kişisel nitelikler kadar, halkla ilişkiler, üretilen projeler, AK Parti'nin ideoloji ve politikalarına uygunluğu gibi kriterleri de gözeterek elemeyi yapıyor.
AĞIR ABİLERE DANIŞMA
Aday adaylığı başvurusunda bulunanlarla sınırlı kalmayacağı belirtilen Davutoğlu'nun, partiye ve ülkeye hizmeti olacak, kamuoyunun sevdiği bazı isimlerin de listeye konulması için detaylı bir çalışma yaptığı kaydedildi. Bu isimlere üst komisyon değerlendirmelerini sürdürürken, beklentiler iletilecek. Davutoğlu, üç dönem kuralına takılan partinin ağır topu niteliğindeki bakan ve yöneticilere de seçildikleri illerde listeler belirlenirken danışıyor. Bu değerlendirmenin, 7 Nisan'a kadar sürmesi öngörülüyor.

Bu arada Nevşehir gündemin adresi FİB Haber.Com Genel Koordünatörü Fikret Çapacı AK Parti Genel Merkezine giderek Nevşehirli vatandaşların Nasıl Bir Milletvekili istiyor konusunda düşüncelerini parti merkezine iletti.