AK Parti aday adayları için 'temayül' süreci tamamlandı. Aday adayları liste şanslarının artması noktasında önemli bir sürece daha girdi. Partinin kurulduğu günden buyana kamuoyu yoklamalarına büyük önem verdiği biliniyor. Özellikle anketlerden çıkan sonuçlar aday listelerinin belirlenmesinde büyük rol oynuyor. Öte yandan AK Parti Genel merkezi ilk kez bu seçimlerde STK larla Kanaat önderlerininde fikirlerini alacak.

İSTİHBARAT BİLGİLERİ

Milletvekili aday adaylarına yönelik yapılacak anketlerin tamamlanmasının ardından sonuçlar Üst Kurulda değerlendirmeye alınacak. 15 Marttan, üst kurulun işbaşı yapacağı 23 Marta kadar sürecek bu çalışmada, gerek duyulan adayların seçim bölgelerindeki tanınırlıklarına ilişkin anketlerin yanı sıra istihbarat bilgilerinin de alınacağı belirtildi.

CEMAAT İLİŞKİSİ

AK Parti kaynakları, bu titizliğin nedenine ilişkin ise " Özellikle Gülen Cemaati'nden olabilecek sızmalara karşı çok duyarlı davranılıyor" bilgisini verdi. Listelere son şeklini ise 23 Mart-7 Nisan tarihleri arasında görev yapacak üst kurul verecek.